Ukoliko poraste broj zaraženih, moguće je da će nošenje maski biti obavezno

Ukoliko poraste broj zaraženih, moguće je da će nošenje maski biti obavezno

Nenošenje maski, ali i nepoštovanje drugih vanrednih mera koje su i dalje na snazi, moglo bi da bude kažnjivo, pišu mediji pozivajući se na nezvanična saznanja iz Vlade Srbije.

Tako bi građani koji ne budu nosili zaštitne maske mogli da plate kaznu od 20.000 dinara, ako se obistine strahovi epidemiologa i broj zaraženih Kovidom-19 počne naglo da raste od 18. maja.

Maske će biti obavezne u javnom prevozu i zatvorenim prostorima, pa i u baštama restorana kada je zajedno više od dvoje ljudi, a onaj ko bude uporno odbijao da nosi zaštitu preko lica može biti kažnjen i do 150.000 dinara.

To predviđa Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, po kome nadležni mogu uvesti rigoroznije mere kako bi se obuzdala epidemija korona virusa ukoliko ponovo bukne, prenose mediji.

Ukoliko Vlada donese uredbu da je nošenje maski obavezno, to će svi morati da poštuju, jer epidemija i dalje traje.

Tako će nošenje maski biti obavezno i u tržnim centrima, ali i za sve političke skupove i proteste koji okupljaju veliki broj ljudi, prenosi RTV.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 1490 dana i 10 sati

  Šta drugo očekivati od ove vlade?
  20.000 dinara kazne je već zaboravljeno kao pojam, jer mi smo zaboga lideri regiona.
  Sve su definisali na 50.000 do 150.000 kao da smo u Nemačkoj.

  Imamo premijerku koja krši Ustav i propisuje nam način kako i gde možemo trošiti naše putne troškove, kao d aje to nešto najnormalnije.
  I dok ludim je rmi radnica JGSP-a upisuje hemijskom broj na moju mesečnu GRAĐANSKU markicu, koja je i najskuplja, i time me sprečava da istu dam svojoj ženi, pa moramo da žiletom stružemo faking broj - jer zaboga meni će JGSP da odredi kome ću da dam svoje putne troškove i ko će da se vozi za moje novce.
  A zatim mi uvaljuje APRILSKU markicu, je rnjima se nmože sve.
  Dok meni upisjuju broj - oni mogu da prodaju i aprilsku markicu u maju.
  A sve to moram da dokumentujem na par A4 odštampanih papir ai kopija i pošaljem osobi koja će najviše štete naneti svojima, d aih ne definišem.
  Jer, nakon tog propisa nema ih mnogo u ovoj državi koji imaju pozitivna osećanja prema njoj.

  Zatim, da bi pokrali milione javnih sredstava iz Trezora NBS - narodu uvaljuju po takozvanih 100 evra da bi ćutao i da ne pita mnogo.
  Tako da ćemo na jesen kada sve prođe - saznati zbog čega Srbija u stvari ima 20 miliona punoletnih građana kojima je isplaćeno tih bednih 100 evra.

  U kakvom logoru mi živimo.
  Ne bi trebalo da spaljujemo diplome - već USTAV.

  Oceni komentar:
  2
  4