Ukusi Vojvodine napunili Limanski park (FOTO i VIDEO)

Ukusi Vojvodine napunili Limanski park (FOTO i VIDEO)

Gastronomski festival “Ukusi Vojvodine” održava se tokom vikenda 8. i 9. septembra u Limanskom parku . Posetioci mogu da biraju među raznovrsnim specijalitetima, a u ponudi je preko sto vojvođanskih jela.

Ni kiša koja je u subotu ujutru padala nije mogla da pokvari raspoloženje Novosađana, tako da je do podneva park preplavio veliki broj građana. Mnogi su se odlučili za porodični ručak u prirodi na klupama i stolovima, a bilo je dosta i onih koji su u plastičnim kutijama nosili hranu kući.

Prvog dana najveće interesovanje je bilo za svinjskim i ovčijim paprikašem koji se prodavao za 450 dinara, a sledile su ih pikantne mađarske kobasice za koje je trebalo izdvojiti 250 dinara.

 

 

 

Pomama je bila i za štrudlama koje su koštale 300 dinara, dok je cena za testo sa makom bila 250, a za krofne 100 dinara. Naravno, ovo je bio samo mali deo ponude, jer je na meniju bila i pečena riba, kulen, sirevi, proizvodi od mangulice, sarma i raznovrsna testenina.

 

 

Od pića najinteresantnija su bila vina, rakije i zanatska piva. Vinske čaše od 250 dinara, kao i vaučeri za plaćanje prodaju se na štandu tik uz stazu kada se u park uđe sa Bulevara Oslobođenja.

 

 

Tokom subote i nedelje najbolji kuvari pokazaće umeće u nekoliko kategorija: u pripremanju modernog jela na vojvođanski način, u spremanju paste i rečne ribe, kao i dezerta. U disciplini “Najbolji kuvar festival”, učesnici će od zadatih namirnica, koje će dobiti neposredno pred takmičenje, u roku od 50 minuta morati da pripreme vrhunsko jelo, koje će oceniti stručni žiri.

 

Celu manifestaciju prati kulturno umetnički program, a satnica se može naći na internet stranici manifestacije .
Organizator festivala je Interfest. Ulaz je besplatan.

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dare ns

  pre 1725 dana i 9 sati

  Mnogo je lepo i potrebno za sve da posete ovaj festival, ali ne u isto vreme kad je i "GROŽĐEBAL", u Karlovcima i sedenje na scenu kao u američkim filmovima totalni promešajte organizatora... Misli li, neko o vremenu i posećenosti... A vaučeri kao i da su neophodni...

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Nada

  pre 1725 dana i 8 sati

  Ukusi Vojvodine prelepa manifestacija na kojoj mozete da nahranite i dusu i telo !

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Kiks

  pre 1724 dana i 17 sati

  Da nema hrane vi biste tamo cutali. Blago vama, zivite u zemlji dembeliji....

  Oceni komentar:
  0
  0