Ulica Đorđa Magaraševića u potpunosti rekonstruisana

Ulica Đorđa Magaraševića u potpunosti rekonstruisana

U Ulici Đorđa Magaraševića okončani su višemesečni radovi na rekonstrukciji i izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u ukupnoj dužini od 381 metar.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas ovu ulicu.

Za manje od šest meseci, završena je kompletna rekonstrukcija Ulice Đorđa Magaraševića. To je ulica koja je meni dobro poznata, s obzirom na to da sam veliki deo života proveo u susednoj, Ulici cara Dušana. Oduvek je bila poznata kao jedna od slabo osvetljenih ulica u ovom delu Adamovićevog naselja, a samim tim je važila i za prilično nebezbednu. Sada je celom dužinom rekonstruisan kolovoz, kao i pešačke staze, a građani su dobili i nov parking prostor i led rasvetu, čime je ulica dobila novo, moderno ruho. Počeli su radovi i u susednim ulicama, a predstoji nam još rešavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih za otkup dve kuće. To su radovi koje izvodimo sa Pokrajinom, i čijom realizacijom će biti rasterećen pritisak koji trpi Ulica cara Dušana. Nastavljamo da stvaramo bolji ambijent za ljude koji žive i rade u ovom delu grada, kao i za one najmlađe, jer upravo na Adamovićevom naselju ulažemo u izgradnju fiskulturne sale OŠ "Vasa Stajić", kao i u proširenje Srednje medicinske škole "7. april" – rekao je Vučević i napomenuo da je vrednost investicije u Ulici Đorđa Magaraševića iznosila 96 miliona dinara.

Izvođač radova "Put- Invest" radove je započeo u julu tekuće godine i okončao ih u predviđenom roku. Pored saobraćajnih površina, rekonstruisano je i 14 parking mesta, uređene su pešačke staze sa obe strane ulice, rekonstruisana je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljeno 19 stubova javnog osvetljenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan