Ulica Laze Telečkog: Okupljalište ljubitelja noćnog provoda

Ulica Laze Telečkog: Okupljalište ljubitelja noćnog provoda

Prva asocijacija na ulicu Laze Telečkog najčešče je noćni provod u Novom Sadu.

Naravno, ne bez razloga, jer se u ovoj uličici dugačkoj svega 300 metara nalazi veliki broj lokala brze hrane, pekara, pabova, noćnih klubova, kafića, barova. Tu je smeštena i jedna zlatara, ali i radnjica sa unikatnim nakitom i ostalim ručnim radovima.

Tokom dana ovo je jedna sasvim obična uličica smeštena u starom jezgru grada koja deluje pomalo prazno, ušuškano i pospano, a njenoj arhitekturi dive se kako Novosađani tako i mnogobrojni turisti. Takom dana, u pešački najprometnijoj zoni smestio se "Perec", pekara sa raznim pecivima, ali i sa čuvenim perecima, gde Novosađani svakodnevno rado doručkuju i ručaju.Međutim, kako vikend dođe, mirno i tiho sokače, pretvara se u najomiljenije stecište uglavnom mlađih ljudi, koji u potrazi za dobrim provodom završe u nekom od lokala upravo ovde.

A kako i ne bi, kada ima za svakog po nešto: od tamburaša, rok muzike, domaćih bendova, do tehno zvuka i, naravno, muzike koju ne znamo u koju kategoriju da svrstamo, jer nije ni turbo, a nije ni pop.

Zbog toga se na jednom tako malom prostoru, tokom jedne večeri, mogu videti najneverovatniji „sudari modnih stilova i svetova“. S jedne strane klonirane devojke sa "napucanim" grudima i usnama, slično našminkane, skoro identično obučene, a sa druge okoreli rokeri ili moderni hipsteri.

 


Ima i onih koji u ulicu Laze Telečkog svraćaju samo da klopaju, jer tu se nalaze čak tri lokala u kojima se pravi giros, a reč je o "Giros lendu",koji je ujedno i najposećeniji, zatim odmah preko puta njega nalazi se "Ola Kala", a na početku ulice smešten je lokal „Dona fast food“. Za one koji ne vole meso i sendviče, tu je smešten lokal „Bananas - veggie & raw cuisine“ koji prosto mami svojim specijalitetima.

 

 

I dok se mlađani sugrađani tokom noći u gužvi zaobilaze, a devojke-animatorke, lepih lica i nasmejaneza rukav vuku prolaznike, da posete neki od lokala i dok u svojim kućama stanari s pravom gunđaju, jer ne mogu da spavaju od buke, sa murala na fasadi jedne od zgrada sve to „posmatra“ prvi srpski profesionalni glumac, Laza Telečki, po kome ova živa ulica i nosi naziv.

 


Prvi lokali „Marta's pub“, „Kaktus“ „London pub“, „Lazino tele“, „Cuba libre“ ovde su ugostili mnoge sugrađane i zabava u njima je uvek vrhunska, te su oni glavni „krivci“ što je ova ulica postala toliko prometna i popularna kada je reč o noćnom životu.

I tako je bilo godinama, a onda je noćni život u Laze Telečkog, nekako počeo da menja svoje lice... Otvorilo se još kafića, restorana i kafana, pa je sada jedno od omiljenih mesta za opuštanje „Lazin salaš“ sa vrlo interesantnom baštom i ambijentom generalno. Za njim ništa ne zaostaju ni „Lazin sokak“, i „Lazino kafanče“, a prepuno je uvek i u Club-kafani „212“, „Santropezu“, kafani „Tamo daleko“ i lokalu „Ladovina“.
Zato su pojedini Novosađani ovu ulicu prozvali „Budva" i „dolina sponzoruša“.

Ona mračna i ne tako lepa strana noćnih izlazaka u Laze Telečkog su svakako događaji koji pune rubriku crne hronike. Skoro da ne prođe vikend a da ovde ne sevnu noževi, flaše, čaše, pesnice, pa i pištolji.

Na svu sreću, u poslednje vreme nešto ređe, pa tako ulica Laze Telečkog godinama uspeva da privlači mlađi svet i neke nove stasale generacije za noćne izlaske, jer još uvek je u nekoliko lokala opuštena atmosfera iz kojih dopire dobra muzika, dolazi dobra ekipa, koja je pozitivna i koja puca, ali samo od smeha.

Oceni vest:
8
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan