Ulica Svetozara Miletića uskoro dobija nov izgled

Ulica Svetozara Miletića uskoro dobija nov izgled

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je konkurs za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za rekonstrukciju Miletićeve ulice, u delu od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske.

Ovogodišnjim programom uređivanja građevinskog zemljišta planirana je izmena vodovoda i kanalizacije, izgradnja saobraćajnih površina, ali i javnog osvetljenja u toj ulici.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi blizu 34 miliona dinara, od čega je oko 27, 5 miliona planirano za izgradnju saobraćajnih površina, rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, a oko 6, 4 miliona dinara za javno osvetljenje.

Podsetimo, uprkos tome što je Miletićeva ulica opremljena svim komunalnim instalacijama, vodovod je u lošem stanju i neophodna mu je rekonstrukcija. Tokom radova menjaće se i kućni i slivnički priključci i povezati na sadašnji kolektor, a osim toga, u okviru uređenja Miletićeve ulice biće postavljeno 14 zidnih fenjera. Vrsta svetiljki i način osvetljavanja biće uklopljen u vrstu i način osvetljenja u okolnim ulicama, a kako su rekli u Upravi, u potpunosti će zadovoljiti potrebe kretanja pešaka i saobraćaja u večernjim časovima.

Osim toga, projektom rekonstrukcije predviđena je izgradnja i novih saobraćajnih površina u dve različite širine, i to od 5,5 metara na deonici od Ulice Jovana Subotića do kraja Trifkovićevog trga, dugoj 210 metara i 3,5 metara od Trifkovićevog trga do uklapanja kod Grčkoškolske ulice, dugoj 120 metara. Celom dužinom biće izgrađene pešačke staze s obe strane ulice, a površinsko odvodnjavanje biće rešeno prikupljanjem vode uz pomoć poprečnog i produženog pada do slivnika koji će biti locirani van kolovoza.

S obzirom na to da će odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka biti doneta u roku od deset dana od završetka nabavke, koji je predviđen za 8. maj, rekonstrukcija ulice može se očekivati do početka juna. Tačan datum, kao i to da li će ulica biti zatvorena zbog rekonstrukcije, biće poznato nakon okončanja postupka javne nabavke. Rekonstrukciju će zajednički finansirati Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan