"ULICE PROTIV FAŠIZMA": Koncert i tribina u petak u Fabrici

"ULICE PROTIV FAŠIZMA": Koncert i tribina u petak u Fabrici

Antifašistička akcija Novog Sada i ove godine obeležava 9. novembar – Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

Šesnaesto izdanje manifestacije "Ulice protiv fašizma", koje će se 11. novembra održati u klubu SKCNS Fabrika, započeće u 17 časova, tribinom pod nazivom "Fašistički pokreti u Srbiji i njihovo delovanje".

- Kroz ovo predavanje vodićemo vas kroz celokupan istorijat fašizma na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Obradićemo i istorijski kontekst nastanka modernog fašizma u Srbiji i analizirati delovanje fašističkih organizacija u Srbiji od devedesetih godina 20. veka do danas – poručuju iz Antifašističke akcije Novog Sada.

Od 20 časova, u istom prostoru biće održan i koncert, na kom će nastupiti Hard Skin iz Engleske, Kali Fat Dub i Bosonogo djetinjstvo iz Hrvatske, slovenački sekstet Pigs Parlament i grupa P.R.S.O! iz Sombora. 

Ulaznice za koncert kupuju se na dan festivala na ulazu Fabrike, a cena će do 20 časova biti 600, a nakon 20 časova 700 dinara. Ulaz na tribinu je besplatan.

Takođe, organizatori poručuju da će najbržih sto posetilaca, koji u petak prvi stignu u SKCNS Fabriku, uz ulaznicu za festival dobiti i knjigu Martina Luksa "Anti-fašista".

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan