Umesto obećanog povećanja plate, lekari KCV dobili samo jednokratnu stimulaciju

Umesto obećanog povećanja plate, lekari KCV dobili samo jednokratnu stimulaciju

Lekari i medicinsko osoblje Kliničkog centra Vojvodine ostali su zatečeni svojim platnim listama za april mesec u kojima nije bilo ni traga od famoznog uvećanja plata za 10 odsto koje im je Aleksandar Vučić danima najavljivao "u znak zahvalnosti", saznaje Nova S.

Sudeći prema listinzima u koje je Nova.rs imala uvid, njima je isplaćeno 10 odsto kao “dodatak za rad tokom vanrednog stanja”, što je praktično samo stimulacija za rad, koja će prestati da im se isplaćuje već sutra, pošto je sinoć ukinuto vanredno stanje.

Biće nam teže, izgubićemo i ljude, ali ćemo uspeti da se izborimo. Plate će biti povećane od prvog aprila svim zdravstvenim radnicima – od vozača do stomatologa i lekara specijalista, jer zdravstvene ustanove trpe veliki pritisak u borbi protiv korona virusa – izjavio je Vučić 12. marta, najavljujući povišicu od 10 odsto.

Ispostavilo se da je povišica stimulacija, koja uopste nije uračunata u glavnicu plate zaposlenih u KCV i koja će biti vrlo kratkog daha.

Kada sam dobio listing ispostavilo se da povećanje nije nikakvo povećanje, čak ni osnovice, već samo dela iste. Odnosno, data nam je stimulacija od 10 odsto “za rad tokom vanrednog stanja”, što je praktično jednokratna pomoć za mesec april, a ne uvećanje plate – kaže jedan od zaposlenih u KCV za Nova.rs..

Identičan listing i istu stimulaciju dobili su i oni koji su tokom epidemije svakodnevno radili isključivo sa zaraženim pacijentima u tzv. Korona jedinicama KCV.

Dežurstva, prekovremeni rad, rad na praznike, pripravnost … su plaćani po standardnom cenovniku, iako su mnogi od nas bukvalno duplirali radne sate zbog epidemije i rada sa kovid pacijentima, ali taj broj sati nije uziman u obzir prilikom određivanja visine stimulacije – kažu sagovornici portala Nova.rs.

Takođe, članovi medicinskog osoblja koji su bili na bolovanju tokom vanrednog stanja, ili su se zarazili korona virusom upravo radeći svoj posao, nisu dobili čak ni ovo aprilsko uvećanje.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragan

  pre 1310 dana i 21 sat

  A vi ste mu poverovali?

  Oceni komentar:
  1
  13