Upravnici zgrada u NS svoj rad naplaćuju i iz fonda za hitne popravke

Upravnici zgrada u NS svoj rad naplaćuju i iz fonda za hitne popravke

Udruženje profesionalnih upravnika zgrada upozorava na nesavestan rad kolega.

Naknadu za rad pojedini profesionalni upravnici zgrada u Novom Sadu uzimaju iz kase stambenih zajednica, a taj novac je namenjen za investiciono održavanje i plaćanje hitnih popravki. Na tu pojavu upozorilo je Udruženje profesionalnih licenciranih upravnika Novog Sada, a na problem su ukazali i pojedini građani, koji su se obratili ovom udruženju, prenose "Novosti".

Ističući da mnogi stanari ni ne znaju da neki nesavesni profesionalni upravnici iz investicionog fonda, s posebnog računa zgrade na kome se prikuplja novac kako bi se platile hitne popravke ili nabavke, namiruju troškove svog angažovanja, mr Nebojša Berak, predsednik pomenutog udruženja, o tome je obavestio Privrednu komoru Srbije, koja je nadležna za rad profesionalnih upravnika, i Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

Fond za investiciono održavanje, kako za beogradski dnevni list kaže Berak, strogo je namenski, pa profesionalni upravnik nema pravo da iz njega naplati svoje usluge. On navodi slučaj u zgradi u ulici Kornelija Stankovića. Pojedini stanari su im, kako kaže, ukazali da je profesionalni upravnik troškove za svoj angažman naplatio od novca koji su uplaćivali u fond za investiciono održavanje, namenjen za popravku krova.

- Za svoje usluge profesionalni upravnici naplaćuju celokupan iznos od svih stanara i ne žele da se bave time ko je platio a ko nije. Ukoliko određeni broj stanara ne plati račun objedinjene naplate, u stambenom fondu će biti manje novca, ali to neke profesionalne upravnike ne sprečava da naplate pun iznos za svoj rad i uzmu novac koji služi za hitne popravke –  ističe Berak za "Večernje novosti".

Udruženje profesionalnih licenciranih upravnika zato traži da se uvede red i da se poštuje novac građana, kao i da se ubrza registrovanje stambenih zajednica.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Golub Knežević

  pre 1942 dana i 9 sati

  Poštovani,
  profesionalni upravnici su bili na obuci, polagali i dobili licencu. Interesuje me da li postoji neka obuka za upravnike amatere (izabrane među stanarima)? Ako ne postoji mislim da bi ih trebalo edukovati za poslove upravnika, inače sve će biti kao do sada, a ja sam jedan od tih. Mene zanima kako naterati stanara, koji je napravio štetu drugom, da to otkloni, bez Suda? Kako naterati stanara da, ni na koji način, ne ugrožava drugog stanara? Kako naterati stanara da se vlada po kućnom redu? I još puno nepoznanica koje bi trebalo otkloniti. S poštovanjem, Golub Knežević, Upravnik SZ Maksima Gorkog 1b, Sremski Karlovci

  Oceni komentar:
  0
  4