Uskoro dogradnja kolumbarijuma na Gradskom groblju u Novom Sadu

Uskoro dogradnja kolumbarijuma na Gradskom groblju u Novom Sadu

Programom investicija JKP "Lisje" predviđena je dogradnja kolumbarijuma na Gradskom groblju, te je nedavno raspisan tender za prvu fazu radova.

Procenjena vrednost javne nabavke je 20 miliona dinara, bez poreza, a to je ujedno i najveće ulaganje komunalnog preduzeća, za koje je obezbeđen novac iz gradske kase. Ponude su mogle da se podnesu do 4. aprila, a radovi bi, ukoliko "Lisje" odabere izvođače, mogli da počnu u maju, i planirano je da budu završeni za dva meseca (60 dana), piše "Dnevnik".

Svojevremeno je objašnjeno da je dogradnja kolumbarijuma neophodna, da bi se obezbedio dodatni prostor za kasete za pohranjivanje urni. Iz predmeta radova, koji je sastavni deo tenderske dokumetacije, može se primetiti da će objekat biti dograđen za oko 120 kvadrata u osnovi, a, osim toga, biće izgrađene i staze i platoi površine oko 289 kvadratnih metara.

Za realizaciju Programa investicionih aktivnosti i usluga iz delatnosti JKP "Lisje", iz gradskog budžeta će biti izdvojen 301 milion dinara, što je za 61 milion više nego lane. Za investicije, odnosno kapitalne subvencije namenjeno je 44 miliona dinara, dok će za održavanje zelenila i objekata na grobljima Novi Sad komunalnom preduzeću platiti 257 miliona.

Kada je reč o investicijama, najviše novca opredeljeno je za dogradnju kolumbarijuma (20 miliona), dok će, kako je procenjeno, nabavka kamiona (kipera) koštati deset miliona, odnosno kamiona s dizalicom sedam miliona. I dok su postupci te tri javne nabavke još u toku, tender za kupovinu rovokopača s dodatnom opremom je završen. Naime, rukovodstvo JKP "Lisje" odlučilo je da tu mašinu pazari od novosadske firme "MD Komerc", po ceni od gotovo sedam miliona dinara (6.981.000) , koliko je iznosila i procenjena vrednost nabavke (sedam miliona).

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan