Uskoro izgradnja trospratnice namenjene mladim naučnicima i umetnicima

Uskoro izgradnja trospratnice namenjene mladim naučnicima i umetnicima

Stambena zgrada na tri sprata, namenjena zbrinjavanju mladih naučnika i umetnika u Novom Sadu, nići će u Ulici Stanoja Stanojevića za oko godinu dana, piše portal 021.rs.

Fondacija za rešavanje stambenih potreba mladih nastavnih i naučnih radnika i umetnika, u sklopu Univerziteta u Novom Sadu, upravo traži izvođače radova na izgradnji pete po redu zgrade ove namene u istom bloku na Novom naselju.

Projekat zgrade spratnosti P+3+Pk je u novembru prošle godine završio "Domus inženjering" iz Jagodine. Neto površina je 1.308 kvadrata, a rok za završetak izgradnje biće 10 meseci.

Procenjena vrednost radova je 94,4 miliona dinara bez PDV. Rok za prijavu na tender je 11. mart.

Ove zgrade niču u nameri Univerziteta u Novom Sadu (osnivača Fondacije) da zaustavi, kako kaže, "evidentno prisutan odlazak mladih istraživača, naučnih radnika i nastavnika (tzv. odliv mozgova)".

Fondacija je osnovana 1999. godine. Do sada su izgrađene četiri stambene zgrade u kojima živi 114 naučnih radnika i umetnika, a koji stanove dobijaju po konkursu, piše 021.rs.

Peta zgrada bila je u planu još 2018. godine, ali do sada nije počela izgradnja. Zemljište je dato u namenu sredinom avgusta 2019. godine.

Poslednja zgrada je useljena 2015. godine.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan