Uskoro počinju pripremni radovi na izgradnji podzemne garaže u Ulici Modene

Uskoro počinju pripremni radovi na izgradnji podzemne garaže u Ulici Modene

U skladu sa ugovorom o koncesiji i nakon što su, kako navode iz PR službe Grada, započeli radovi na izgradnji garaže kod Banovine, u petak, 27. maja, zvanično će početi pripremni radovi na izgradnji druge podzemne garaže, planirane u Ulici Modene.

Projektom je predviđena izgradnja javne garaže površine 54.853 m2, kapaciteta 267 parking mesta na tri podzemne etaže: na prvom podzemnom nivou nalaziće se 88, na drugom podzemnom nivou 87 i na trećem podzemnom nivou 92 parking mesta. Od ukupnog broja, standardna su 245 parking mesta, 14 su za osobe sa invaliditetom i 8 za električna vozila.

Garaža je locirana na prostoru između Ulice Ilije Ognjanovića i Zmaj Jovine ulice, a pozicionirana je tako da obezbedi najbolju pristupačnost korisnicima u zonama visoke atraktivnosti. Kolska saobraćajna veza sa uličnom mrežom iz okruženja biće ostvarena preko dve pristupne saobraćajnice iz Ulice Modene, dok će pešacima stepenišnim vertikalama biti omogućen pristup u objekat garaže.

Dinamika radova na izgradnji garaže usklađena je sa dinamikom radova na izmeštanju podzemne infrastrukture, koji započinju u ponedeljak 23. maja, izmeštanjem taksi stajališta, parking mesta i saobraćaja. Radove na izmeštanju infrastrukture, koja se nalazi u obuhvatu buduće garaže, realizovaće javna i javno-komunalna preduzeća, svako iz svog domena, a u saradnji sa nadležnim gradskim upravama. Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti zabranjen u Ulici Modene (od Bulevara Mihajla Pupina do Zmaj Jovine ulice i Ulice kralja Aleksandra) i slepom delu Ulice Ilije Ognjanovića. Dok je na snazi privremena izmena režima saobraćaja, dostavna vozila i vozila stanara ulaziće u pešačku zonu kroz postojeći ulaz u Gimnazijskoj ulici, a biće otvoren i novi ulaz u Njegoševoj ulici, stoji u saopštenju iz Gradske uprave.

FOTO: Javno objavljen plan podzemne garaže u Ulici Modene

Zbog podzemne garaže u Ulici Modene izmestiće se taksi stajalište


Nakon završetka radova na izgradnji garaže, koji su predviđeni u roku od dve godine, Grad Novi Sad će pristupiti parternom i hortikulturnom uređenju prostora iznad objekta, a naročito treba istaći da je projektnim rešenjem očuvano i zaštićeno stablo koprivića koje se nalazi u Ulici Modene.

Garaža u Ulici Modene jedna je od četiri garaže koje su predmet Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada, a od kojih su tri podzemne na lokacijama Modena, Banovina i Trg Republike i jedna nadzemna u Šafarikovoj ulici.

Vučević razgovarao sa koncesionarima o izgradnji podzemnih garaža


U nemogućnosti da se obezbedi dovoljna površina građevinskog zemljišta za parkiranje, izgradnjom javnih garaža, a na osnovu pozitivne prakse razvijenih zemalja, rešava se problem mirujućeg saobraćaja u centralnim delovima grada i zadovoljavaju potrebe rastućeg priliva stanovnika i daljeg razvoja Novog Sada, baovde iz Kabineta gradonačelnika.

Podsećamo, velika zelena površina kod Izvršnog veća, ograđena još 13. marta ove godine, a "Inobačka" d.o.o. je 17. marta objavila da počinje izgradnja "Javne garaže Banovina". To je, inače, i datum koji je naveden na tabli kao početak radova. Na ogradama su ispisani planovi, koliko će biti mesta i šta će sve sadržati ova javna garaža, ali radovi još nisu počeli.

Počinje izgradnja "Javne garaže Banovina"


Međutim, kako se može primetiti, osim toga što je ova velika površina ograđena i građanima zabranjen pristup na nju, i što je, još u martu, donesen deo mehanizacije i raskopan njen delić, nikakvi radovi se ne vrše već više od dva meseca.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan