Uskoro rušenje: I "Mala pečurka" odlazi u istoriju

Uskoro rušenje: I "Mala pečurka" odlazi u istoriju

Pumpa kod Limanske pijace uskoro će biti srušena, a na njenom mestu će nići nova benzinska stanica

Saglasnost na uklanjanje pumpe sa specifičnim izgledom, nalik već srušenoj "Velikoj pečurki" u ulici Maksima Gorkog, daće u ćetvrtak odbornici na Skupštini grada usvajanjem plana detaljne regulacije ovog dela Limana.

Kako se navodi u planu, nova pumpa će zadržati približnu površinu kao i sadašnja, ali će biti potpuno drugačijeg izgleda i verovatno će biti nalik pumpama koje Gaspromnjft (NIS) gradi u Srbiji.

Prisetimo se, rušenje pumpe "Velika pečurka" septembra 2014. godine izazvalo je veliki broj negativnih komentara građana jer je srušen jedan od prepoznatljivih simbola grada. Ta pumpa je, kada je sagrađena 1976. godine, bila značajno arhitektonsko i građevinsko delo sa prečnikom nadstrešnice od 25 metara, koje je svojim dizajnom i funkcionalnošću bilo revolucionarno rešenje u tadašnjoj Jugoslaviji.

Ubrzo nakon gradnje "Velike pečurke", sedamdesetih godina je tokom gradnje limanskih kvartova sagrađena i "Mala pečurka", koja će, nakon što Skupština odobri urbanistički plan, ubrzo biti srušena.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan