Usvojen budžet Grada za 2017. godinu

Usvojen budžet Grada za 2017. godinu

Skupština grada Novog Sada usvojila je danas većinom glasova odbornika predlog budžeta za narednu godinu, koji će iznostiti 23 milijarde dinara.Za budžet je glasao 51 odbornik, a protiv je bilo 19 odbornika opozicije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio pred samu sednicu skupštine da je budžet za narednu godinu "pripremljen dobro", te da iako je manji nego ovogodišnji, predviđa kapitalna ulaganja, ali i izdvajanja za socijalna davanja, kulturu i druge sektore.

- Nešto više od 37 odsto budžeta, 8,5 milijardi, predviđeno je za kapitalna ulaganja, tako da je ovo razvojni bužet. Ostatak je predviđen za tekuću potrošnju, ali u ove troškove ulaze i socijalna davanja, ulaganja u kulturu, subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima, kompletna putna infrastruktura i tako dalje", rekao je Vučević novinarima.

On je dodao i da su predviđeni manji troškovi za plate u Gradskoj upravi i kod indirektnih korisnika budžeta za 2,7 odsto.

Opoziciona Demokratska stranka (DS) je oštro negodovala kod usvajanja budžeta, na koji su podneli osam amandmana, upozoravajući da se iz "predloženog budžeta ne vidi da će biti kapitalnih ulaganja, a da je gradska kasa uprkos tome manja za milijardu i po dinara" nego 2016. godine.

Šef odborničke grupe DS Veljko Krstonošić ocenio je sa skupštinske govornice da je vlast u Novom Sadu ove godine prihodovala od prodaje zemljišta kod Spensa, ali da on ne vidi kako će "u sledećoj godini doći do sredstava osim ukoliko ne povećaju porez na imovinu".

Skupština grada je raspravljala i o poslovanju javnih preduzeća i gradskih ustanova, kao i o pojedinim kadrovskim rešenjima u tim institucijama.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan