Vaspitačica iz Beograda odgovorila na optužbe

Vaspitačica iz Beograda odgovorila na optužbe

U medijima se nedavno pojavila vest da je šestogodišnji dečak S.J. pretrpeo nasilje od strane vaspitača u vrtiću "Oblačak" na Zvezdari u Beogradu. Tu informaciju je dala dečakova mama Ivana Anđelković tvrdeći da je jedan od njenih blizanaca pre dva meseca doživeo traumatično iskustvo.

– Moja sestra je dečake 20. maja odvela u vrtić. Jedan od sinova se bunio jer se rastužio kad je video da njegova vaspitačica nije tu, već ju je menjala Svetlana Đurić. Bio je uznemiren, hteo je da ide kući. Počela je da viče na njega, a potom ga je vukla. Mučenik je pao u igračke. Plakao je. Kad se podigao, počupala ga je za kosu! A onda mu je lupila šamar – ispričala je Ivana, a prenosi B92, koja kaže, i dalje pokušava da istera pravdu.

Ipak, ova vest pogodila je vaspitačicu iz Beograda Anu Sarić, koja je odlučila da se putem društvene mreže Fejsbuk obrati javnosti i na neki način stane u odbranu svoje profesije, budući da ovo nije prvi put da roditelji optužuju vaspitače.

– Da li znate šta bi se dogodilo kad bi mi, vaspitači počeli da zovemo centre za socijalni rad (i kada bi oni imali vremena time da se bave) pa da prijavimo svaku mamu koja do 6 sati bleji na Adi a dete joj u julu i avgustu nema nijedan izostanak, a ona nezaposlena. Pa da prijavimo kad nam dete dolazi u istim gaćicama 7 dana na +40°, pa da prijavimo kad zaborave da dođu po dete. Pa da podnesemo lične tužbe kad dovedu dete sa prelomom iz parkića, optuže vaspitača i traže odštetu.

Pa da prijavimo kad ne odvode svoje dete kod logopeda koje sa pet godina ne zna da kaže polovinu azbuke, kad ih ne vode kod lekara i dovode mrtve bolesne u vrtić, a one sede kod kuće.... Da li znate da zlostavljanje i zanemarivanje spada u istu kategoriju? Da. Da. Verovali ili ne – napisala je vaspitačica Ana u statusu na Fejsbuku.

Pismo u celosti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan