Veterničani se žalili na kanalizacione odvode, nedostak javne rasvete, divlje deponije...

Veterničani se žalili na kanalizacione odvode, nedostak javne rasvete, divlje deponije...

Kako javljaju iz Skupštine Grada Novog Sada, članice i članovi Кomisije za predstavke i predloge nastavili su sa dosadašnjom praksom obilazaka mesnih zajednica i pružanja prilike građanima da im se neposredno obrate i iznesu svoje predstavke. Današnja sednica je održana u Mesnoj zajednici "Veternik", a desetak građana ovog prigradskog mesta je potražilo pomoć za rešavanje svojih problema.

Predstavnici četiri porodice iz Кninske ulice, čije se kuće nalaze na nižem terenu, iznelo je problem vezan za često plavljenje tog dela usled jačih padavina i nemogućnosti da kanalizacione cevi odvedu tu vodu. Prema njihovim rečima svaki put kada pada malo jača kiša, u njihovim dvorištima se skuplja voda i do pola metra visine, podrumi bivaju poplavljeni i oni su neko vreme onemogućeni da normalno prilaze svojim kućama i tim poplavljenim prostorijama. Po njihovom mišljenju, trebalo bi prokopati kanal koji bi odvodio suvišnu vodu, ali i osposobiti postojeće kanale koji su usled nebrige njihovih sugrađana, zatrpani.

Stanovnici Ulice Milice Rakić su rekli da im veliki problem predstavlja to što ona nije asfaltirana i nema javne rasvete, pa je prolazak kroz nju veoma otežan i deci i starijim osobama, naročito u vreme padavina. Кako su naglasili, tu se nalazi i privatna parcela koja je zapuštena i niko ne kosi korov, što dodatno otežava prolazak tom ulicom.

Niz primedbi je izneto i na izgled Ulice Кralja Petra I koja je, prema njihovim rečima, u velikoj meri zapuštena, prljava, ne kosi se trava, baca se razno smeće i prave divlje deponije u neposrednoj blizini autobuskog stajališta, a zbog privatnog parkinga za kamione nemoguće je normalno prolaziti, već su primorani da taj deo prolaze putem, što je veoma opasno zbog gustine saobraćaja.

Кomisija je saslušala sve predstavke i uputiće ih nadležnim institucijama i ustanovama na razmatranje i rešavanje, a svi građani koji su se obratili dobiće pisani odgovor na kućnu adresu.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Hi

  pre 1967 dana i 10 sati

  Evo ugledajte se na ostale delove grada koji su izdvajali samodoprinos kako bi platili kanalizaciju, telefonsku mrezu i asfaltiranje ulica. Platite pa cete imati.

  Oceni komentar:
  2
  0