VETERNIK: Obnovljen paviljon Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju (FOTO)

VETERNIK: Obnovljen paviljon Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju (FOTO)

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas otvaranju Paviljona B u Domu "Veternik", ustanovi za decu i omladinu ometenu u razvoju, čije je renoviranje finansirala Pokrajinska vlada.

Od 2016. godine do danas Pokrajinska vlada je u ovaj dom uložila više od 70,4 miliona dinara.

Predsednik Mirović obišao je i objekat Gerontološkog centra "Novi Sad" u Futogu za smeštaj odraslih i starijih lica, u čiju je rekonstrukciju Pokrajinska vlada uložila 43 miliona dinara.


– I danas smo dogovorili nove investicije u ovim domovima, moramo mnogo više pažnje i energije da usmeravamo na objekte socijalne zaštite. Decenijama ova oblast nije bila u prvom planu. Nastavićemo i naredne godine sa još većom podrškom ovim ustanovama, jer su nam socijalna zaštita, obrazovanje i zdravstvo prioriteti – 
kazao je predsednik Mirović, a prenosi sajt Vlade APV.


Kako je dodao, to je oblast u kojoj mora postojati kontinuitet u ulaganju, i zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima biće nastavljena sveobuhvatna rekonstrukcija objekata Gerontološkog centra "Novi Sad" i Doma "Veternik", gde se za naredne nedelje priprema početak radova ukupne vrednosti 700 miliona dinara.


Direktorka Doma "Veternik" Ana Vila kazala je da je danas dan napretka te ustanove i prilika da se sagleda šta je urađeno i šta treba da se uradi u narednom periodu kako bi korisnici, njih 500, imali bolje uslove i bolji kvalitet života, prenosi se na sajtu Vlade Vojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan