VIDEO: Aktivisti pušteni da se brane sa slobode, za sredu najavljen protest

VIDEO: Aktivisti pušteni da se brane sa slobode, za sredu najavljen protest

Trojica aktivista Srđan Đurić, Brajan Brković i Mladen Cvijetić koji su uhapšeni danas zbog ometanja sednice Komisije za planove o nacrtu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, pušteni su u utorak uveče da se brane sa slobode.

Trojici aktivista je izrečena mera zabrane prilaska direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću, a zabranjeno im je i da prisustvuju sednici Komisije za planove o GUP-u. 

Tužilac je  delo, prekid sednice, kao i gerilske ulične akcije, fabranje izloga SNS-a, ocenio kao krivično delo nasilničko ponašanje, za koje im prema članu 344 Krivičnog zakona preti kazna od nekoliko meseci do pet godina zatvora.

Aktivisti su, nakon puštanja, ocenili da je reč o političkom progonu, kako bi se građani sprečili u nameri da obore GUP Novog Sada, kao i da se onemogući delovanje Omladinske studentske akcije (OSA) koja aktivno učestvuje i u drugim akcijama.

 

 

Za sredu, 9. marta, najavljen je protest pod parolom "STOP REPRESIJI NAD AKTIVISTIMA!" ispred kancelarija Gradskog odbora SNS (Ilije Ognjanovića 7) u 17.30 časova.  

 
Oceni vest:
6
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mali Budo

  pre 832 dana i 9 sati

  Brajane koji si ti meni kralj :)

  Oceni komentar:
  4
  4
 • Mrazon

  pre 830 dana i 22 sata

  Kakva to lica prave performanse od ovog grada Brajan, Cvetić i Đur"đevkić", sutra će pohrliti da se uhlebe na budžetske jasle, a došli su samo da se visoko obrazuju. Dokle više...

  Oceni komentar:
  0
  1