VIDEO: Grupa Novosađana usred pucnjave na Kosovu, putevi blokirani

VIDEO: Grupa Novosađana usred pucnjave na Kosovu, putevi blokirani

Noćas je ubijen kosovski policajac u selu Banjska u zvečanskoj opštini, dvojica su ranjena, ali van životne opasnosti.

Prema detaljima Kosovske policije, ubijeni su u zasedi, kada je na tri redovne policijske jedinice iz Zvečana koje su došle zbog prethodno postavljene blokade od dva kamiona na mostiću pri ulazu u selo, otvorena vatra.

Vatra i detonacije su trajali više sati, a prema svedočenju meštana, utihnulo je sve oko 7 časova jutros. Meštani Banjske su uplašeni i opisuju da se noćas vodio "pravi mali rat", prenosi portal Kossev info.

Kosovski zvaničnici su odmah optužili Beograd i "srpske kriminalne bande" za vinovnike tragedije, a nekolicina kosovskih medija od jutros objavljuje slike manastira Banjska, uz ponavljanje informacije da se napadači navodno tu kriju.Kossev info dalje navodi da crkveni izvori ovo negiraju i naglašavaju da se u manastiru zatekla grupa od 50 vernika iz Novog Sada sa svojim sveštenikom, da ih je probudila pucnjava, da su uplašeni i da oni dalje ne mogu da nastave put.

Eparhija raško-prozrenska je jutros izdala saopštenje u kojem se navodi da su jako zabrinuti jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji. Eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu Srpske pravoslavne crkve, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob – između ostalog stoji u saopštenju.

Prelazi su blokirani, ali i putevi koji vode ka Banjskoj. Saobraćaj je blokiran i za civile, odnosno meštane Banjske.

IZVOR: Kossev info

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan