VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Lažnim prikazima u poslovnim knjigama prisvojio više od 128 miliona dinara

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Lažnim prikazima u poslovnim knjigama prisvojio više od 128 miliona dinara

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su J.F. (1981) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica

On se tereti da je, kao odgovorno lice jednog privrednog društva, u periodu od aprila 2014. do novembra 2016. godine, ugovarao i preuzimao repromaterijal od više preduzeća sa teritorije Republike Srbije, da bi potom veći deo robe prodao na "crno" tržište.

Kako se sumnja, novac u iznosu od 128.023.948 dinara koji je na taj način zaradio prisvojio je za sebe, a u poslovnim knjigama je lažno prikazao da je robu prodao privrednim društvima iz Novog Sada i Pančeva, kao i sebi kao fizičkom licu.

Na taj način svesno je doveo preduzeće čiji je direktor u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza prema dobavljačima za preuzetu robu, oštetivši ih za ukupan iznos od više od 133.084.800 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan