Više od 3.400 đaka u Srbiji zaraženo koronom za nedelju dana

Više od 3.400 đaka u Srbiji zaraženo koronom za nedelju dana

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava, od ponedeljka, 18. oktobra, primenjuje u srednji školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac.

Podsećamo, drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Prema podacima koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", u nedelji od 7.  do 13. oktobra, broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.442 (0,45%).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno su 63 (0,16%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. Ukupno je 909 (2,31%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 132 (0,33%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan