Više od 60.000 građana Srbije traži da se novac predviđen za proslave preusmeri na lečenje dece

Više od 60.000 građana Srbije traži da se novac predviđen za proslave preusmeri na lečenje dece

Više od 60.000 građana potpisalo je peticiju inicijative "Kreni – Promeni" kojom se traži da se novac predviđen za proslavu Nove godine preusmeri za lečenje bolesne dece.

Nakon peticije za Beograd, pokrenute su peticije sa istim zahtevom i za Kragujevac, Kruševac, Pirot, Zaječar, Novi Sad, Sremsku Mitrovicu, Valjevo, Kraljevo, Zrenjanin, a upućeno je još oko 30 zahteva za otvaranje peticija u gradovima i opštinama širom Srbije. Najbrojnija je peticija koja je upućena gradonačelniku i zameniku gradonačelnika Beograda i ona trenutno broji oko 62.000 potpisa, ali se njihov broj stalno povećava.

Inicijativa "Kreni – Promeni" naglasila je da su građani proteklih dana pokazali ogromnu solidarnost uplatama za lečenje bolesne dece, navodeći da gradovi ne mogu da računaju na prihode od turizma tokom Nove godine i da bi bilo kakvo okupljanje građana zbog epidemioloških razloga bilo pogrešno. 

Predviđena sredstva za proslavu samim tim znatno je racionalnije potrošiti na način kojim izražavamo solidarnost sa malim herojima i njihovim roditeljima koji se u ovim teškim vremenima bore za šansu dece da žive – zaključeno je u saopštenju.

Grad Užice će, prema rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, "sredstva u iznosi od tri miliona dinara, koja su bila namenjena za novogodišnje manifestacije, preusmeriti na lečenje dece, odnosno pomoć deci za njihove operacije, kupovinu lekova, tj. biće odredeljena za retke bolesti."  Opština Veliko gradište se, kao i prošle godine, pridružila ovoj akciji i, kako navode, oko 300.000 dinara će uplatiti za lečenje dece. 

PRIKUPLJEN NOVAC ZA LEČENJE ANIKE MANIĆ:

Roditelji malene Anike Manić objavili su danas divnu vest – da je posle skoro 3 meseca prikupljanja sredstava za najskuplju terapiju na svetu, konačno sakupljen novac za njeno lečenje. 

"Spremni smo da objavimo završetak prikupljanja sredstava za Anikin tretman. Radost je ogromna, a zahvalnost večna! Ova akcija je podstakla toliko ljudi, pobudila najbolje u ljudima, ujedinila nas sve. Svi smo se borili za isti cilj, čista srca, pomagali koliko smo mogli i dali svoj maksimum. Hvala državi Srbiji na podršci i organizovanju transporta do bolnice. Hvala građanima Srbije za svaki odvojeni trenutak, pažnju, izgovorenu reč i dinar za našu Aniku. Hvala Anikinim pomagačima iz regiona i širom sveta koji su prepoznali Anikinu borbu pokazali da podrška ne zna za granice", saopštio je tim male Anike, a preneo "Mondo".

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tako je

  pre 1271 dan i 10 sati

  60.001-vi to traži.

  Oceni komentar:
  1
  1