VIŠI SUD: Izrečena presuda za ubistvo vođe navijača u Veterniku

VIŠI SUD: Izrečena presuda za ubistvo vođe navijača u Veterniku

U novosadskom Višem sudu izrečene su presude odgovornima za smrt Aleksandra Roganovića Švabe (21), jednog od lokalnih vođa navijača Crvene zvezde, ubijenog 18. septembra 2015. godine ispred njegove kuće u Veterniku.

Milivoju Vučkoviću (21) iz Novog Sada, optuženom za ubistvo i nelegalno posedovanje oružja, izrečena je jedinstvena kazna od 15 godina zatvora. Drugookrivljeni Jovan Perišić (22), za kojim je raspisana crvena poternica jer je u bekstvu, zbog pokušaja teškog ubistva i ilegalnog držanja oružja u odsustvu je osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 godina zatvora, javljaju "Novosti".

Obrazlažući presudu, sudija Borivoj Pap, predsednik krivičnog veća, kazao je da su Vučković i Perišić krivi jer su pomenutog dana, svesni svog dela i po prethodnom dogovoru, sačekali Roganovića u blizini njegove kuće u ulici Nova 101 u Veterniku.

- Perišić je bio maskiran fantomkom, koja je kasnije pronađena na licu mesta, a analizom DNK utvrđeno je da je pripadala ovom okrivljenom – naveo je sudija Pap, dodajući da je on bio naoružan "škorpionom", dok je Vučković nosio nepoznati revolver kalibra 38 specijal.

Kada je naišao Roganović, ova dvojica su mu prišla i najpre je došlo do svađe između njih. Perišić je pucao, ali je metak završio u kuhinjskom elementu susedne kuće, prošavši pored glave devojke koja tu živi. Roganović je pokušao da pobegne, a Vučković mu je, kako je dalje naveo sudija Pap, pucao u glavu, nanevši mu teške povrede kojima je on kasnije podlegao u Urgentnom centru u Novom Sadu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan