VIŠI SUD: Odloženo suđenje za duplu prodaju stanova

VIŠI SUD: Odloženo suđenje za duplu prodaju stanova

U novosadskom Višem sudu odložen je dokazni postupak protiv investitora Save Babića iz Novog Sada, okrivljenog da je pre desetak godina oštetio više od 70 kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu, i time počinio krivična dela prevare i zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

Kako javlja "Dnevnik", na jučerašnje suđenje nije došao niko od sedmoro svedoka i oštećenih koji su bili planirani da daju izjave. Protiv dvojice svedoka predsednica veća sudija Slobodanka Gutović donela je rešenje o novčanom kažnjavanju, a policiji će biti naloženo da pronađe boravišta četvoro oštećenih. Takođe, pokušaće se dostva poziva još jednom svedoku, ovog puta na adresi njegove firme u Sremskoj Kamenici.

Da podsetimo, protiv Save Babića je podignuto više optužnica koje su spojene pa se može očekivati će Više javno tužilaštvo precizirati optužni akt pred sam kraj postupka. Okrivljeni se brani sa slobode, a brani ga po službenoj dužnosti advokat Nenad Suvajdžić.

Predmet je započeo u tadašnjem Opštinskom sudu, da bi potom bio preseljen u Viši sud te usput promenio više sudskih veća. Optuženi se brani sa slobode od 2013. Godine, kad je pušten iz pritvora.

Prema nezvaničnim saznanjima "Dnevnika", nije isključeno da se okrivljenom pripisuje da je prisvojio više od 1.500.000 evra, kao fizičko lice ili preko stambene zadruge. Na prethodna dva ročišta u maju ove godine, izjave su davali oštećeni i svedoci, a ozlojeđeni kupci su dolazili da ispričaju svoje slučajeve pred većem kojem predsedava sudija Gutović.

Glavni pretres će se nastaviti 9. oktobra, uz saslušanje oštećenih i svedoka. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan