VIŠI SUD: Okrivljeni za smrt vanbračne suruge ne seća se samog čina ubistva

VIŠI SUD: Okrivljeni za smrt vanbračne suruge ne seća se samog čina ubistva

U novosadskom Više sudu počelo je suđenje Jovici Mitroviću (55) iz Novog Sada, okrivljenom da je lane nasmrt prebio svoju nevenčanu suprugu Vesnu Stojkov.

Prema navodima optužnice on je 12. novembra prošle godine, oko 22 sata u prigradskom naselju Kasapska ada, u stanju teškog pijanstva, tokom svađe u kući, oštećenoj, dok je sedela na krevetu, zadao pesnicama i nogom najmanje 16 udaraca u predelu glave i tela, od kojih je ona preminula na licu mesta, piše "Dnevnik".

- Jako me je sramota što sam ovde i zbog toga što sam uradio. Jedan sam život ugasio i uništio i još neke okolo. Govoriću istinu, jer mi tako savest nalaže –  započeo je odbranu okrivljeni Jovica Mitrović

Nastavio je gledajući u podsetnik. 

- Tog jutra smo popili po dve rakije ujutro, pa kad sam se vratio iz nabavke još po dve, svratili na Najlon pijacu i popili, pa smo otišli na slavlje krštenja u Titela, gde smo pili ceo dan – kazao je optuženi.

Kako navodi "Dnevnik", Mitrović je do najsitnijih detalja opisivao dan koji se završio zločinom. Naveo je šta se služilo za jelo, kakva je bila peć u sali i gde su joj vratanca za drva, gde, kada i  u kom predelu ruke je uhvatio suprugu Vesnu na slavlju, samo se nije setio samog čina nanošenja smrtonosnih povreda.

- Opomenuo sam je u sali zbog neprihvatljivog ponašanja, da više ne pije rakiju i da “povuče ručnu”. U jednom momentu sam primetio da Vesna pleše s jednim čovekom i privlači ga ka sebi, zadržavši njene ruke na njegovoj zadnjici, čak je on nju tada i odgurnuo. Smirivao sam je i molio da ne pravi probleme, već da nešto pojede, ali ona je samo pila. Imao sam utisak da je cela sala gledala u mene i da su gosti očekivali da reagujem. Neki su se smejali i gledali u mene, a to mi je smetalo – pričao je okrivljeni pred većem kojim predsedava sudija Tamara Radović.

Mitrović je kazao da je Vesna nastavila s predstavom i da je čuo da je ona čak krenula da poljubi sveštenika u usta.

- Nakon što smo se vratili kući taksijem, bez ikakvih rasprava usput, a ja sam miran čovek, ona je počela da me drsko vređa, spominje mi majku, psovala me je, krenula je na mene i ja sam je sprečio, onda je izašlo sve iz mene. Ne znam šta se desilo, sećam se samo da sam potom sedeo u policijskim kolima, a nemam u memoriji šta sam uradio. Odreagovao sam tako, ne razumem ni sebe ni nju. Mnogo sam je voleo, ali i ljubav ima granica. Poznato mi je da je u prethodnim vezama i brakovima imala puno problema i da je prošla veoma loše, hteo sam da joj pomognem – ispričao je optuženi Jovica Mitrović, a prenosi "Dnevnik".

Podsećamo, okrivljeni je u novembru prošle godine na saslušanju priznao da je u noći između subote i nedelje udarao rukama i nogama nevenčanu suprugu, koja je preminula u njihovoj kući u Kasapskoj adi bb, 

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan