VIŠI SUD: Preprodavcima marihuane i hašiša ukupno 15 i po godina zatvora

VIŠI SUD: Preprodavcima marihuane i hašiša ukupno 15 i po godina zatvora

Zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droga okrivljeni Đorđe Lukić, (36). Lazar Savin (37) , Miloš Ranđelović (28) i Strahinja Radulović (28) osuđeni su u novosadskom Višem sudu na 15 i po godina zatvora.

Lukiću je izrečeno četiri godine zatvora, Savinu pet, Ranđeloviću tri i po godine, a Raduloviću tri godine robije, prenosi Sudska hronika lista "Dnevnik"

Prema navodima optužnog akta, Đorđe Lukić i Lazar Savin su od septembra 2018. godine do novembra iste godine u Novom Sadu razmenili više od 1.200 grama opojnog kanabisa, sasušene materije, radi dalje prodaje, dok su bili sposobni da shvate značaj dela koje im se stavlja na teret.

U optužnici još se spominju brojne količine kanabisa i hašiša u pravougaonim pločama u staniolu, teških nekoliko kilograma, a najmanje pet kila, koje se dovode u vezu s jednim od ove dvojice ili obojicom, uz zaplenjene vagice za precizno merenje i najlon za pakovanje u stanu u kojem je boravio Savin u Plitvičkoj ulici u Novom Sadu, prenosi "Dnevnik". 

Okrivljenom Milošu Ranđeloviću pripisuje se da je Strahinji Raduloviću neovlašćeno prodao nešto manje od 100 grama kanabisa, koji sadrži psihoaktivnu supstancu THC, koju je ovaj kupio radi dalje prodaje. Tu opojnu drogu je, navodno, stavio u torbu svoje tadašnje devojke a sada supruge Jovane Radulović (25), koja je s njim došla na naznačenu adresu i sedela na suvozačkom mestu automobila, piše novosadski dnevni list. 

Jovana Radulović je zbog držanja narkotika kažnjena na godinu izdržavanja kazne u prostorijama u kojima stanuje u Rumenki, pa joj se zabranjuje da ih napušta, osim u slučajevima propisanim zakonom.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan