VIŠI SUD U NS: Optuženi za duplu prodaju stanova negirali krivicu

VIŠI SUD U NS: Optuženi za duplu prodaju stanova negirali krivicu

U novosadskom Višem sudu juče je završen glavni pretres povodom duple prodaje više desetina stanova u Novom Sadu od 2005. do 2009. godine, na kojem se na klupi u velikoj sali našlo četvoro optuženih.

Prvoootuženom Draganu Lakiću iz Petrovaradina sudi se u odsustvu, a sa slobode se brane njegov sin Nebojša Lakić, novosadski advokat Zdenka Kričković, Bojan Ludoški kao odgovorno lice agencije za nekretnine "Zenit" iz Zrenjanina, koji se brani ćutanjem, i vlasnica nekadašnje agencije za nekretnine u Novom Sadu Olivera Roška.

Po navodima optužnice, Dragan Lakić je u svojstvu odgovornog lica – osnivača, vlasnika, direktora i lica ovlašćenog za zastupanje preduzeća DOO "Spid ko" – iskoristio svoja prava da bi sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist tako što je doveo u zabludu više osoba kojima je prodavao stanove u izgradnji. On je lažno prikazivao da će investirati u njihovu izgradnju, da je vlasnik na nekretnini koja je predmet kupoprodaje i da će u ugovorenom roku predati u posed stanove po principu "ključ u ruke". Pri tome, kako se navodi u optužnici, prodavao ih je duplo, a potom novac nije uplatio na tekuće račune privrednog poslovanja, već ga je prisvojio. Prodaja nije evidentirana ni u poslovnim knjigama.

Zamenica višeg javnog tužioca Mirjana Vujičić je juče u iznošenju završne reči ostala u celosti kod optužnica i kazala da smatra da su navedena kriviča dela dokazana.

– Prvopotuženi Dragan Lakić, kom se sudi u odstustvu, svojevremeno je izneo svoji odbranu i priznao da je činio višetruke prodaje nekretnina, ali je izneo da je oštećene uglavnom obeštetio i ostao dužan samo 170.000 evra – navela je juče zastupnica optužnog akta Mirjana Vujičić, a prenosi "Dnevnik".

Branioci okrivljenih juče su u svojim završnim rečima tvrdili za svoje branjenike da nisu krivi, i tražili da se donesu oslobađajuće presude, dok je branilac prvooptuženog, advokat Nikola Radojčić, u završnoj reči tražio od suda da uzme u obzir olakšavajuće okolnosti za Dragana Lakića.

Presuda će biti izrečena u petak, 28. oktobra, u 13 časova.

OŠTEĆENO PREKO 70 LJUDI: Dragan Lakić (60), vlasnik firmi "Spid ko” i "Laki lend", optužen da je prilikom kupoprodaje stanova oštetio više od 70 ljudi, potpisao je sporazum o priznanju krivice 2011. godine, pre nego što je pretres otvoren. Potom je nestao, a, prema nekim informacijama, na lečenju je u Izraelu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan