VIŠI SUD: Vukotiću četiri godine zatvora za ranjavanje u Petrovaradinu

VIŠI SUD: Vukotiću četiri godine zatvora za ranjavanje u Petrovaradinu

Viši sud u Novom Sadu osudio je na četiri godine zatvora kontroverznog biznismena Veselina Vukotića (57) zbog nedozvoljenog držanja oružja i nanošenja lakih telesnih povreda Miloradu Luzajiću (35)

Sud je, kako pišu "Novosti", doneo i odluku da Veselinu Vukotiću bude produžen kućni pritvor. Presuda je, međutim, prvostepena, pa Vukotićeva odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Novom Sadu.

- Vukotiću je 2. juna izrečena presuda kojom je oglašen krivim za krivična dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine – potvrdila je Ivana Karapandžić, portparolka novosadskog suda. Produžena mu je i mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Vukotić je, podsećaju "Novosti", prvo bio bio optuženza pokušaj ubistva, ali, oštećeni Milorad Lužajić je, u postupku naveo kako na njega nije pucao Vukotić. Tvrdio je, da je, kada je pogođen u nogu, oružje potegao neko drugi.

Sud je, i pored toga, što je Vukotić negirao krivuicu, a i sam Lužajić tvrdio da on nije pucao, uvažio mišljenje veštaka, koji je na osnovu vido snimka procenio da je oružje ipak nosio Vukotić.

Ipak, delo je prekvalifikovanou lake telesne povrede, uz zaključak da Vukotić nije imao nameru da ubije Lužajića. Kao olakšavajuće okolnosti, sud je naveo Vukotićevo loše zdravstveno stanje, a i to da do sad nije osuđivan.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan