VIŠI SUD: Završeno suđenje nekadašnjoj službenici Vlade Vojvodine

VIŠI SUD: Završeno suđenje nekadašnjoj službenici Vlade Vojvodine

U novosadskom Višem sudu juče je je završeno suđenje Novosađanki Slavici Lukovac (58), optuženoj da je počinila više krivičnih dela primanja mita kao službenica u nekadašnjoj Vladi Vojvodine.

Kako navodi "Dnevnik", njoj se pripisuje da je od aprila 2012. godine do januara 2013, u svojstvu službenog lica – samostalnog stručnog saradnika za oblast kinematografije i pozorišnog stvaralaštva i sličnim poslovima u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisanje Vojvodine zahtevala poklon i novac i primila pare da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju bi morala učiniti.

Na jučerašnjem ročištu Slavica Lukovac je očekivala da joj se pojasni precizirana optužnica i ponovila da nije kriva za dela koja joj se stavljaju na teret, piše "Dnevnik"

U sudnici je, piše novosadski dnevni list, juče ponovo saslušan audio-snimak s tridesetak zabeleženih poruka na telefonskoj sekretarici producentkinje Snežane P. iz ekipe filmova „Dobra žena” i „Spomenik Majklu Džeksonu”, a sve se svode na molbe za uplatu para, koje se pripisuju okrivljenoj. Često se radilo o ljubaznom preklinjanju za davanje više desetina hiljada dinara, a koje je juče okrivljena prepoznala i prihvatila kao svoje.

Izricanje presude predsednica veća sudija Tamara Radović zakazala je za sutra.

Prema pisanju "Dnevnika", među oštećenima su poznata imena iz sveta domaćeg filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, koji su dali izjave u postupku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan