VLADA APV: Na lečenju u KCV-u 35 pacijenata, svih sedmoro u Dečijoj bolnici u dobrom opštem stanju

VLADA APV: Na lečenju u KCV-u 35 pacijenata, svih sedmoro u Dečijoj bolnici u dobrom opštem stanju

Broj novoobolelih od Kovida-19 u AP Vojvodini i dalje opada, a istovremeno se smanjuje i broj pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini, saopšteno je na sajtu Vlade APV.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se tako od korona virusa u ovom trenutku leči 35, a u Opštoj bolnici u Pančevu 77 pacijenata. Od toga, u KCV su na mehaničku ventilaciju priključena dva, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent.

U privremenoj izolacionoj bolnici u Hali 1 Novosadskog sajma, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom, nalazi se 39, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu 31 pacijent.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Kovid-19 infekcije leči se sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih i konačne pobede nad epidemijom korona virusa, na teritoriji cele AP Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja, kaže se u saopštenju Vlade Vojvodine. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan