VLADA APV: Zabrana plastičnih kesa u Vojvodini do kraja 2020. godine

VLADA APV: Zabrana plastičnih kesa u Vojvodini do kraja 2020. godine

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela preporuku upućenu lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine da u svojim planovima i programima zaštite životne sredine utvrde mere koje će omogućiti zabranu upotrebe plastičnih kesa do kraja 2020. godine.

Kako javlja RTV, donošenje preporuke predviđeno je Deklaracijom o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini.

U preporuci se navodi i da opštine treba da utvrde uslove korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga. Takođe, treba da se definišu zahtevi u pogledu materijala od kojih je kesa proizvedena, kao i prava i obaveze trgovaca u vezi s korišćenjem kesa prilikom isporuke robe na mestu prodaje.

Opštinama se preporučuje i da podstiču inovativne mehanizme i modalitete, koji su neophodni za pronalaženje pristupačnih alternativa neškodljivih po životnu sredinu.

Za KCV 83,9 MILIONA: Na sednici je donet i zaključak o pribavljanju u javnu svojinu AP Vojvodine mobilnih brana za odbranu od poplava u dužini od 2500 metara. Nabavka brane realizuje se u okviru projekta "Snabdevanje vodom i razvoj infrastrukture na slivnom području granicom presečenih vodotokova", preko INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.Sredstva u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara obezbeđena su preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i to 80 miliona u 2019, i 20 miliona dinara u 2020. godini.
Pokrajinska vlada donela je i rešenje da se Kliničkom centru Vojvodine usmeri 83,9 miliona dinara za nabavku opreme za intenzivnu jedinicu na Klinici za infektivne bolesti, prenosi RTV.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan