Vlast odbila zahteve građana, na uglu Jovana Subotića i Kisačke novi soliter

Vlast odbila zahteve građana, na uglu Jovana Subotića i Kisačke novi soliter

Vladajuća koalicija SNS, SPS, LSV i POKS odbila je na današnjoj sednici više stotina prigovora građana i dozvolila zidanje solitera na mestu zelene površine na uglu Kisačke i Jovana Subotića, prenosi 021.rs.

Oni su takođe dali saglasnost i na niz drugih urbanističkih planova kojima se dozvoljava podizanje spratnosti i smanjenje zelenila.

Sama rasprava na sednici je protekla uz protivljenje opozicionih odbornika predloženim planovima. Opozicija je isticala da kao predstavnici građana u Skupštini treba svi da uvaže zahteve stanovnika Novog Sada. Međutim, predstavnici lokalne vlasti su bili protiv, uz tvrdnju da iza primedbi na planove ne stoje građani, nego njihovi politički protivnici iz DS-a i drugih opozicionih partija.

U ime Grada odbornicima se obratio zamenik gradonačelnika Srđan Kružević koji je sve pritužbe i žalbe odbio i ponovio tezu da iza njih ne stoje građani, nego njhovi politički protivnici iz opozicije koji time žele da ih destabilizuju i spreče dalji razvoj grada koji traje od 2012. godine.

- Novi Sad se razvija, mora da se gradi i nećemo posustati zbog 50 ili 70 potpisa opozicije i tvrdnje da ne razvijamo grad – naveo je Kružević, a prenosi 021.rs.

Najveća rasprava je bila u vezi sa planom bloka oko Ulice Vojvode Bojovića i već pomenute livadice, ali se dosta pričalo i o primedbama na gradnju niza garaža na Grbavici i dizanja spratnosti u tom delu grada. Takođe, rasprava se vodila i zbog plana da na uglu Futoške ulice i Mikole Kočiša umesto niza prizemnih objekata namenjenih privredi budu izgrađene stambene zgrade od šest ili sedam etaža, da na uglu Rumenačke i Bulevara kralja Petra I umesto prizemnih i jednospratnih kuća nikne kompleks stambenih zgrada do 12 spratova, kao i da na uglu Partizanske i Sentandrejskog puta budu izgrađene stambene zgrade do četiri sprata.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rade Stanković

  pre 1822 dana i 22 sata

  To je zato što nam urbanizam grada uređuju ljudi koji ne žive u Novom Sadu.

  Oceni komentar:
  1
  2