Vlast zadovoljna radovima na popravci kolovoza u NS,  APV: Saobraćajni kolaps zbog neznalačke odluke Gradskog veća

Vlast zadovoljna radovima na popravci kolovoza u NS, APV: Saobraćajni kolaps zbog neznalačke odluke Gradskog veća

Od početka septembra do danas, u okviru redovnog održavanja putne infrastrukture realizovani su radovi na popravci kolovoza u više ulica na teritoriji Grada Novog Sada, u ukupnoj dužini od 6,4 km.

Kako javlja PR služba Grada, do sada su radovi izvedeni u ulicama Bajči Žilinskog, Apatinska, Miroslava Micka Prodanovića (deonica od Ulice Josifa Pančića do Klisanskog puta), Ilariona Ruvarca 1. faza (od Futoške ulice do Melhiora Erdujheljija), Melhiora Erdujheljija, Janka Čmelika (od Branka Bajića do Hadži Ruvimove), Hajduk Veljkova (od Novosadskog sajma do Bulevara kralja Petra I), Ćirila i Metodija 1. faza (od kružnog toka do Ulice Jožef Atile), Beogradski kej (od Žeželjevog mosta do Ulice Bajči Žilinskog) i Futoški put 1. faza (od Bulevara kneza Miloša do Ulice Bate Brkića). Takođe, radovi su obavljeni i u Sremskoj Kamenici gde su sanirane ulice Dr Ketrin Mekfel (deo od Iriškog puta do BUS okretnice), Artiljevski put i Grigovački put.

Radovi u toku:

Radovi na obnovi kolovozne konstrukcije Futoškog puta, od Ulice Bate Brkića do Bulevara Slobodana Jovanovića, biće završeni do petka i ova deonica biće puštena u saobraćaj, da bi u subotu započeli radovi na desnoj kolovoznoj traci (od Ilariona Ruvarca do Vršačke).

U toku su radovi na popravci kolovoza u Ulici Ilariona Ruvarca (deonica od Ulice Melhiora Erdujheljija do Bulevara patrijarha Pavla), a završetak se očekuje tokom sutrašnjeg dana.

Planirano je da se popravka kolovoza i pešačkih staza u delu Vojvođanske ulice (od Bulevara oslobođenja do Ulice Vere Pavlović) završi u sredu, dok se u četvrtak pristupa drugoj fazi radova, koja će usloviti obustavu saobraćaja na deonici od Vere Pavlović do Puškinove.

U završnoj fazi su radovi na popravci kolovoza asfaltom u Ulici Ćirila i Metodija, na deonici od Vatroslava Jagića do Feješ Klare. Radovi u preostalom delu ulice (od Šarplaninske do Gorana Kovačića) izvodiće se po završetku radova u Ulici Senteleki Kornela.

U sredu počinju radovi na struganju postojećeg kolovoza u Ulici Senteleki Kornela, a radovi će se izvoditi pod saobraćajem. Do obustave saobraćaja u ovoj ulici doći će u četvrtak ili petak, kada se budu obavljali radovi na ugradnji novog asfaltnog sloja.

Danas se završavaju radovi na asfaltiranju Ulice Sonje Marinković i okretnice u Ulici Dr Ketrin Mekfel u Sremskoj Kamenici, dok i dalje traju radovi u Ulici Majora Tepića, koja će u petak i subotu biti zatvorena za saobraćaj, poručuju iz Kabineta gradonačenika.


APV: Nestručna odluka vlasti dovela je do saobraćajnog kolapsa

Akcija progresivne Vojvodine smatra da je septembarska odluka Gradskog veća kojom se JKP "Put" dodeljuju dodatna sredstva u iznosu od 800 miliona dinara za održavanje putne privrede doneta bez ikakvog osećaja za budžetsko planiranje.

– Najveći radovi na održavanju puteva nikad se ne ostavljaju za kraj budžetske godine i kraj građevinske sezone. Ova neprimerena, neznalačka i nestručna odluka ima za posledicu saobraćajni kolaps u gradu, baš u vreme kad je, s jeseni, saobraćaj najfrekventniji jer su se građani vratili s godišnjih odmora, a deca pošla u školu. Pored toga, nije se vodilo računa ni o radovima na prilazima Novom Sadu, koji su u toku – navodi se u saopštenju ove stranke.

Oni dodaju da je grad gotovo blokiran: trenutno su zatvoreni putevi Rumenka–Bački Petrovac i podvožnjak kod TC "Merkur", pa kompletan saobraćaj iz zapadne Bačke ka Novom Sadu dolazi iz pravca Futog–Veternik–Novi Sad.

U takvoj situaciji gradske vlasti donele su odluku da zbog radova zatvore Futoški put, deo Rumenačke ulice i raskrsnicu Hajduk Veljkove ulice i Bulevara kralja Petra I i tako dodatno opterete prilaze Novom Sadu – upozorava APV i zaključuje 

I ovaj najnoviji primer pokazuje nesposobnost ljudi iz Srpske napredne stranke koji vode ovaj grad da se bave planskim održavanjem putne mreže. Zbog odluke da se sredstva u iznosu od 800 miliona dinara po svaku cenu raspodele i utroše pred kraj godine stvorene su nepotrebne gužve i saobraćajni kolaps, zbog čega ispaštaju građani Novog Sada i svi koji dolaze u naš grad. 

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan