VODA: "Česmuša" ili flaširana, pitanje je sad

VODA: "Česmuša" ili flaširana, pitanje je sad

Voda je neophodna za funkcionisanje organizma a građani često imaju dilemu koja je ispravnija za piće – flaširana ili ona iz česme.

Iako se veliki broj Novosađana oslanja na vodu iz vodovoda, zbog budžeta, ekologije ili drugih razloga, poslednjih godina se sve više koristi i flaširana.

Prema rečima stručnjaka, stona i prirodna izvorska voda se može piti u neograničenim količinama, dok za mineralnu vodu taj savet ne važi, pa bi kombinacija flaširane i vode iz vodovoda bila najpovoljnija za organizam.

Zavisi gde živite i kakva je u vašem mestu voda iz vodovoda. Ukoliko je u potpunosti ispravna i stručan tim ljudi vodi računa o njoj, vi možete potpuno bezbedno da koristite vodu iz česme, da ne pričamo da ako se opredelite za flaširanu vodu, vi možda kupite samo onu vodu koju direktno popijete tako iz čaše. Ali šta je sa kuvanjem? Nama trebaju velike količine vode – i za kuvanje, za obradu namirnica, pa kasnije i za higijenu – kaže za RTV Srđan Rončević, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta.

Kvalitet flaširane vode zavisi i od njene ambalaže pa tako bi najbolje bilo da se ta voda nakon otvaranja flašice i popije.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan