VODIČ ZA VIKEND U NOVOM SADU: 11 – 13. mart

VODIČ ZA VIKEND U NOVOM SADU: 11 – 13. mart

Završetak radne nedelje donosi opuštanje i više vremena za odmor, šetnju, posetu pozorištu, bioskopu ili galeriji, izlazak ili koncert... Kao svoju antistres terapiju ovog vikenda odaberite nešto od događaja koji će se dešavati u Novom Sadu, napunite se pozitivnom energijom i relaksirajte od svega.

Postoje razne mogućnosti kako da provedete nastupajući vikend, a najviše ćete ih naći u našoj rubrici Navigator, u kojoj se objavljuju aktuelna dešavanja u Novom Sadu i okolini, za naredne dane.

Mi smo, pak, izdvojili nekoliko, koja nam se čine posebno zanimljivim.

Evo naših predloga...


KONCERT ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA I NEVENE RELJIN

Veliki muzički događaj, koncert Aleksandra Dujina "Zvuci kao boje" očekuje nas u petak, 11. marta, u novosadskoj Sinagogi u 20 sati.


Uz vokalnu solistkinju Nevenu Reljin, 18 muzičara koji su učestvovali na ovom projektu, gosti koncerta na nekoliko numera biće Novosadski kamerni hor.

Tokom profesionalne muzičke karijere od bezmalo pola veka, nakon više od 100 autorskih instrumentalnih kompozicija koje je stvorio – album "Zvuci kao boje" je prvi Dujinov stvaralački iskorak u muziku sa vokalima.


BERZA VINILA I PROMOCIJA KNJIGE SELJOBRITI 3

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 12. marta, u Fabrici SKCNS-a, od 11 do 15 časova.

Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a održavaće se redovno tokom cele godine, svake druge subote u mesecu.


Ovoga puta u sklopu berze organizujemo i promociju knjige "Seljobriti 3", autora Branislava Bašića Pekara, koju je objavio Studentski kulturni centar Novi Sad. Promocija počinje u 13 časova, a o knjizi će, pored autora, govoriti i Bogomir Bogica Mijatović i urednik izdanja Jovan Gvero – navodi se u saopštenju iz SKCNS-a.


GOTAN PROJECT – ANTROPOCENO

U subotu, 12. marta, sa početkom u 20 časova, u Hali Novosadskog sajma, dvojica članova čuvenog sastava Gotan Project, pionira u umetnosti spajanja tradicionalnog tanga i modernog popa uz elektronsku muziku, predstavljaju muzički projekat Antropoceno.


Christoph H. Müller i Eduardo Makaroff
kroz projekat Antropoceno povezuju muziku i nauku, sa posebnim akcentom na klimatske promene. Ulaznice se nabavljaju preko Gigstix-a.


GRANDE ALLEGRO PARTY

Vreme je za još jednu nezaboravnu Grande Allegro žurku, u subotu, 12. marta, od 21 čas, u plesnoj školi Allegro. Atmosfera za pamćenje je garantovana, a podijumi su spremni za ples.


Očekuju se gosti iz cele Srbije, a ujedno će ovo biti i velika najavna žurka za 15. Cubanero salsa festival u Novom Sadu.

Za muziku su zaduženi DJ Don Mare i DJ Milicah, a ulaz je 300 dinara.


NEDELJNO PEŠAČENJE NA FRUŠKOJ GORI

Planinarsko-rekreativna sekcija Novi Sad vodi vas na pešačenje u nedelju, 13. marta.

U 8.10 je okupljanje u Limanskom parku, na stajalištu kod Mosta Slobode i odlazak autobusom 78 ka Beočin selu.

Trasa pešačenja: Beočin selo – Erdelj – Vodopad na Dobrom potoku – Dolina kestena – Potoranjske kaskade – Mandinac – Čerević. Staza je zahtevnija sa nekoliko strmijih uspona i silazaka, dužine oko 19 km.


Oprema: Odeća prilagođena vremenskim uslovima, planinarske cipele i štapovi. Preporuka: poneti kamašne i kabanicu u slučaju kiše.

Hrana: iz ranca (sendviči, čokoladice, voće, keks i sl.). Poneti dovoljnu količinu vode za piće (oko 2l).

Troškovi: 340 dinara (autobuska karta Novi Sad – Beočin selo 160 dinara i Čerević – Novi Sad 180 dinara). Autobuske karte se individualno plaćaju pri ulasku u autobus.

Prijave su kod vodiča (telefonom ili sms porukom). U prijavi navesti: Ime i Prezime, datum rođenja i kontakt telefon. Vodiči: Igor Bočković 064/128-49-68 i Jelena Babić 060/333-02-25.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan