"VODOVOD": Gradnja nove crpne stanice kod Žeželjevog mosta prioritet

"VODOVOD": Gradnja nove crpne stanice kod Žeželjevog mosta prioritet

Pošto je do zvaničnog početka građevinske sezone (15. mart), ostalo nešto više od mesec dana, u JKP "Vodovod i kanalizacija" pripremaju se da nastave radove započete prošle godine.

Portparolka preduzeća Borislava Pejanović, podseća da su u 2017, regenerisana tri bunara na izvorištu Ratno ostrvo, a da se taj posao nastavlja i u 2018. godini.

- Planirali smo da regenerišemo bunare BHD 7, 8 i 9, te dva bunara na izvorištu Petrovaradinska ada, BHD 6 i BHD 8. Taj posao doprinosi boljem crpljenju sirove vode i obezbeđuje dovoljnu količinu vode za dalju preradu. Za regeneraciju bunara na izvorištu Ratno ostrvo izdvojeno je 16 miliona dinara, a za bunare na Petrovaradinskoj adi 12 miliona dinara – kaže Pejanović.

Prema njenim rečima nastaviće se i sanacija filterskih polja na staroj filter stanici. Taj posao se obavlja periodično, kako bi filter polja kvalitetno obavljala svoju funkciju u preradi sirove vode.

- Ove godine ćemo početi gradnju nove crpne stanice kod Žeželjevog mosta – ističe Pejanović i dodaje da je u pitanju prva faza radova vredna 430 miliona dinara koja se finansira iz budžeta Grada.

Što se tiče radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, planovi su takođe obimni.

- Gradićemo vodovodnu mrežu u Njegoševoj ulici u Kaću – kaže Pejanović.

- Rekonstruisaćemo i Bukovački dovodnik od Ulice Sonje Marinković do parcele broj 1097 K.O. u Sremskoj Kamenici – nastavlja sagovornica za "Dnevnik" i dodaje da je u planu rekonstrukcija kanalizacione mreže u Ulici Janka Čmelika, od Ulice Oblačića Rada do Ulice Kornelija Stankovića na Detelinari.

- Ovi radovi vredni su 28 miliona dinara – navela je Pejanović.

Krajem 2017. godine ugovorena je izgradnja vodovodne mreže na Staroiriškom putu.

- Ukoliko nas vremenske prilike posluže, radovi će početi polovinom februara. Rok za završetak je 120 dana, a cela investicija vredna je 28 miliona dinara – ističe sagovornica.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan