"VODOVOD": Od ponedeljka do četvrtka mogući prekidi u vodosnabdevanju

"VODOVOD": Od ponedeljka do četvrtka mogući prekidi u vodosnabdevanju

Ugradnja novog šahta na jednu od ulaznih cevi u Fabrici vode, postavljene prilikom izgradnje aeratora 1980. godine, počinje u ponedeljak, 14. juna.

– Vremenom, usled svakodnevne eksploatacije, na unutrašnjosti cevi talože se naslage što smanjuje njihov prečnik, te dovodi do otežane distribucije sirove vode, opterećenja sistema za preradu i povećanja potrošnje električne energije. Nakon 41 godine, ovi radovi su neophodni i predstavljaju najbolje rešenje za buduće redovno održavanje postojećeg sistema vodovoda – kažu u JKP "Vodovod i kanalizacija", dodajući da će ova investicija omogućiti tehnički jednostavnije i vremenski kraće ispiranje dovodnika sirove vode, kao i veći protok u pogon za preradu.

Tokom izvođenja ovih radova očekuje se slabiji pritisak i moguć nestanak vode u distributivnom sistemu.

– S obzirom na to da će se ka korisnicima isporučivati 850 litara umesto 1.250 litara u sekundi, zbog zatvaranja jednog dovodnika, pad u sistemu vodosnabdevanja moguć je od ponedeljka do četvrtka, odnosno od 14. do 17. juna –  dodaje se u saopštenju,

Radovi će se odvijati bez prekida, danonoćno, kako bi se završili u što kraćem roku, napominju u "Vodovodu". 

– Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje, kao i za racionalnu potrošnju značajno smanjene količine prerađene vode – kaže se na kraju saopštenja Sektora "Odnosi sa javnošću" pri JKP "Vodovod i kanalizacija".

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dule

  pre 8 dana i 21 sat

  Velika sramota,ponovo navodni radovi i nestajanje vode,drska i bezobrazna diverzija svakih nekoliko nedelja i igranje sa zivcima gradjana....zapamtice to gradjani Novog Sada na sledecim izborima

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Drž'te lopove!

  pre 8 dana i 18 sati

  Pa, lopovi u odelima će nam razbiti sadašnju vlast. Činjenica je da su nam plate i standard porasli, ali oni koji su za to zaslužni biće uklonjeni sa vlasti zbog ovakvih jajara što ne mogu potpisati jednu fakturu - a da se nisu omrsili o nju.
  Nažalost, koliko god oružja oduzeli poštenim ljudima, koliko god vrsta policija izmislili, koliko god uvećali aparate Policije i Žandarmerije - lopovluk iz svojih redova nisu uspeli da uklone.
  Slobu nije srušio narod, srušila ga je žgadija okupljena oko njega. Svi oni koji se privuku nekom kada postane moćan i na vlasti.
  Jednako će i sa ovima da bude.
  Kada dođe nova vlast, i ti će formirati svoje "klubove" za krađu javnog novca.
  Pa će iskop metra dužinskog kod "havarije" umesto da bude 4000 biti 12.000, metar cevi umesto da bude 20.000 biti 60 ili 80 hiljada - jer vrana vrani oko ne kopa.
  Pitam se, šta je to u ovom narodu što uvek iznova i iznova, sa svakom generacijom vaspitava i podiže nove lopove?
  Jer, nakon sledećih 30-40 godina niko više neće moći da optužuje komuniste.
  A verujem da se baš ništa neće promeniti.
  Možda će iskop raditi neki roboti, ali se fakture neće menjati.
  Biće elektronske - ali ih niko neće nadzirati.
  Biće imenovane komisije za provere - ali svoj posao neće raditi.

  Oceni komentar:
  1
  4