"Vodovod" podneo krivične prijave zbog krađe šahtova

"Vodovod" podneo krivične prijave zbog krađe šahtova

U proteklih par godina, JKP "Vodovod i kanalizacija" sprovelo je akciju menjanja i zaključavanja slivničkih rešetki i poklopaca na šahtovima. Međutim, kako javljaju iz ovog preduzeća, u protekla dva meseca na meti lopova bili su stari poklopci šahtova blokovske kanalizacione mreže na području Novog Sada.

U navedenom periodu, na teritoriji Novog Sada otuđeno je 14 poklopaca, navode iz "Vodovoda" i dodaju:

- Prijave smo dobili od strane nadležnog odeljenja Кomunalne Inspekcije, ali i od samih građana. U pitanju su poklopci koji su bili funkcionalni i iz tog razloga nisu menjani novim duktilnim poklopcima koji imaju unutrašnje zaključavanje. Naše ekipe su konstantno na terenu i trude se da što pre zamene sve pokradene poklopce i samim tim preduprede eventualne povrede i štete koje mogu biti posledica otvorenih šahtova – kaže se u saopštenju.

Iz JКP "Vodovod i kanalizacija" navode i da su podneli krivične prijave protiv NN lica koja su, kaže se, ovom organizovanom kriminalnom aktivnošću ugrozili i živote i bezbednost Novosađana. Takođe, prijave su podnete i protiv lica koja se bave otkupom ukradenih rešetki i poklopaca.

Prema saznanjima ovog javnog gradskog preduzeća, NN lica koja se bave prodajom ukradenih poklopaca za jedan poklopac dobiju oko 500 dinara, dok je trošak koji snosi JКP "Vodovod i kanalizacija" zbog pomenutih kriminalnih radnji i krađe 14 poklopaca procenjen na 336 hiljada dinara.

- Grad Novi Sad i naše preduzeće svake godine trpi višemilionske štete zbog ovih krađa i još jednom upućujemo apel da se nađe zakonsko rešenje kojim će se stati na put krađama i uništavanju komunalnog mobilijara (šahtova, saobraćajnih znakova, klupa, dečijih igrališta...) – kaže se na kraju saopštenja sektora za odnose s javnošću u JКP "Vodovod i kanalizacija".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan