Vojna bolnica ponovo obavlja preglede i operacije civila

Vojna bolnica ponovo obavlja preglede i operacije civila

Na ovo drugo se, kažu, čeka neko vreme...

Vojna bolnica u Petrovaradinu ponovo obavlja preglede i operacije civilnih pacijenata, javio je danas portal 021.rs.

Nakon mesec dana prekida, zbog čekanja odobrenja Ministarstva zdravlja za produženje ugovora između Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje i Vojnomedicinskog centra Novi Sad, od 1. februara operacije se u ovoj zdravstvenoj ustanovi ponovo obavljaju.
 
Zbog ovoga je VMC Novi Sad morao da odloži operacije koje su do tada bile zakazane za 2017. godinu. Kako  je za 021.rs izjavio načelnik VMC Novi Sad, pukovnik Bratoljub Brkljača, pacijentima se prosleđuju pozivi da dođu u Vojnu bolnicu i obave zakazanu operaciju ili pregled.
 
- Građane pozivamo po redosledu koji smo imali 31. decembra prošle godine. Naravno, kod operacija se čeka neko vreme, jer ne možemo sve da obavimo dan za danom, ali to će biti urađeno i građani nemaju razloga za brigu. Sa druge strane, oni koji sada dobijaju upute za našu ustanovu, prvo dolaze na pregled, a potom im se u određenom terminu zakazuje intervencija – poručio je Brkljača.
 
Građani mogu sa uputom izabranog lekara da u Vojnoj bolnici obave operacije kile i žuči, zatim hirurške preglede, mogu da posete urologa, ortopeda, oftalmologa i specijalistu ORL.
 
Osim toga, civilnim osiguranicima dostupni su kardiološki pregledi, gastroenterolog, nefrolog, dermatolog, dok se sredom obavljaju pregledi i kod pulmologa. 
Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan