VUČEVIĆ: Fruškogorski koridor će izmestiti veliki deo teretnog saobraćaja iz NS i Petrovaradina

VUČEVIĆ: Fruškogorski koridor će izmestiti veliki deo teretnog saobraćaja iz NS i Petrovaradina

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je uveren da će izgradnja Fruškogorskog koridora, ali i čitave celine brzog puta od Novog Sada do Loznice doneti novu perspektivu svim žiteljima Podrinja, Mačve, Srema i južnog dela Bačke.

On je na svom Instagram nalogu napisao da vožnja od Novog Sada do Šapca traje više od sat vremena i da je na tom putu ogromna saobraćajna gužva.

Ima mnogo kamiona na putu, što je svakako dobar znak, ali je veoma veliko opterećenje i pritisak na ta sremska sela – i na Jarak, Hrtkovce i na Platičevo. A užasan pritisak trpi i Irig. Ta investicija, a ja ne govorim samo o investiciji Fruškogorskog koridora koja je nama najinteresantnija, već o čitavoj toj saobraćajnoj trasi od Novog Sada ili gledano od jugozapada, od Loznice, Jadarskog dela, Podrinja, pa onda preko Šapca, kroz Srem do Bačke, od neprocenjivog značaja za taj deo naše države – smatra Vučević i dodaje da će se novim putem ostvariti mogućnost mnogo brže saobraćajne komunikacije i stvoriti uslovi za bezbednije putovanje.

Kako navodi, radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora otpočeće 1. maja, a pripreme su već u toku, "što se već može i uočiti prilikom penjanja na Iriški venac iz pravca Novog Sada".

Krećemo sa novosadske strane, i to je fantastična vest za sve nas, samim tim i za Novi Sad. To će biti sjajna vest i za Petrovaradin – naveo je gradonačelnik, ukazujući na značaj izmeštanja teretnog saobraćaja van naseljenog dela Petrovaradina.

Završetak Fruškogorskog koridora će, smatra, ujedno označiti i izmeštanje velikog dela teretnog saobraćaja i van samog Novog Sada.

Samim tim i ubrzavamo i investicije u vezi sa izgradnjom mosta u nastavku Bulevara Evrope, ali napominjem da će i Petrovaradin, uz obilaznicu, dobiti i most koji će ga spojiti sa bačkom stranom. Taj most kao deo Fruškogorskog koridora treba da počne da se gradi na jesen. Sama činjenica da će Petrovaradin dobiti obilaznicu stvara i dalju razvojnu šansu grada – optimističan je Miloš Vučević.

On je pozvao Novosađane da u narednim danim izbegavaju odlaske na Frušku goru preko Iriškog venca, pošto građevinske kompanije na tom putnom pravcu uveliko pripremaju teren za početak probijanja tunela, najdužeg u Srbiji, a koji će se nalaziti tačno između dva pravca koji se koriste za penjanje, odnosno spuštanje sa Iriškog venca, piše RTV.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • 2023

  pre 1082 dana i 17 sati

  Lepi snovi. Za koje vam tvrdim da se neće ostvariti / radovi završiti.
  A videćemo šta će da bidne.

  Oceni komentar:
  6
  5
 • Pitam!

  pre 1081 dan i 15 sati

  Da li se već zna plan detaljne regulacije?

  Oceni komentar:
  1
  2