VUČEVIĆ: Gradnja novog mosta počinje krajem godine

VUČEVIĆ: Gradnja novog mosta počinje krajem godine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održao je danas sastanak sa predstavnicima kineske kompanije CRBC na kome su precizirani detalji u vezi sa izgradnjom novog mosta na Dunavu i obilaznice oko Novog Sada.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kineske kompanije CRBC, na čelu sa direktorom Zhang Xiaoyuan, objavio je Vučević na instagramu uz fotografije i slike budućeg mosta i petlje.

Inače, ponuda CRBC-a je bila najpovoljnija od svih prispelih, za trenutno najvažniji infrastrukturni projekat u Novom Sadu.

Razgovarali smo o idejnom rešenju mosta i njegovom budućem izgledu, a podsećam da je početak radova na gradnji ovog novog mosta planiran za kraj ove godine, da će se nalaziti u produžetku Bulevara Evrope u Novom Sadu i da će se tako omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom, čija izgradnja počinje u maju –  naveo je Vučević.

Dodaje da je iskoristio priliku da porazgovara i o Fruškogorskom koridoru, jer povezuje sremske opštine, a nastavlja se i na autoput Ruma - Šabac.

Vučević je naglasio da je reč o velikom projektu, od nacionalnog značaja.

Takođe, s kineskim prijateljima bilo je reči i o izgradnji centralnog postrojenja gradskog prečišćivača otpadnih voda, leve obale na lokaciji između starog Kaćkog puta i puta E-75 Beograd - Subotica, na lokalitetu Sever IV – naveo je Vučević.

Gradonačelnik dodaje da grad Novi Sad ide napred uz pomoći kineskih prijatelja i nesebičnu podršku države.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Banderaš

  pre 628 dana i 15 sati

  U srbiji sve počinje sledeće godine,ili za par godina ili biće bolje i tako već 60godina

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Ako je lično mišljenje uopšte dozvoljeno

  pre 628 dana i 14 sati

  Lično mislim da će pre početi svetski rat, nego što će taj most biti završen ili spojen.
  A u tom ratu, o čijem početku mi uopšte ne odlučujemo, imaćemo prijem dosta izbeglica i u jednom trenutku ćemo morati porušiti sve mostove osim mosta Duga, koji će biti prekinut po recptu Neretve, da pešaci mogu da prelaze - ali ne i vozila.
  Počeće u proleće, možda 2023-će, u kvadratu Plutona i Urana.

  Oceni komentar:
  0
  3