VUČEVIĆ: Izdvojićemo još 10 miliona dinara za kupovinu bicikala

VUČEVIĆ: Izdvojićemo još 10 miliona dinara za kupovinu bicikala

Danas od 12 časova Novosađani su bili u prilici da se prijave na "trku" za dobijanje subvencije u iznosu od 10.000 dinara za kupovinu bicikla.

Pošto su osnovni kriterijum bili "brzi prsti", sajt za prijavu je zbog ogromnog interesovanja bio prebukiran i zakrčen prvih sat i po vremena. Kada je počeo normalno da radi, već je bilo prijavljeno više hiljada Novosađana. Nešto više od sedam sati od početka konkursa, prijavljeno je oko 5.500 naših sugrađana, a konkurs zvanično traje do 5. jula.

Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative (NSBI) apelovao je na sve zainteresovane da apliciraju iako će samo prva 702 prijavljena kandidata dobiti subvenciju na osnovu ovog prvog konkursa. 

Oko 16 časova, gradonačenik Novog sada Miloš Vučević objavio je na svom Instagram profilu da se u samo jednoj minuti danas čak 6.000 Novosađana prijavilo za subvenciju za kupovinu bicikla.

On je obećao da će, zbog velikog interesovanja građana Grad izdvojiti još 10 miliona dinara za novi konkurs u narednim nedeljama.

Svi koji žele bicikl – dobiće ga! Ovi podaci su dokaz da je Novi Sad grad zdrave budućnosti na dva točka, kao i da smo doneli sjajnu odluku da deo novca iz budžeta usmerimo za ovakve potrebe sugrađana! Naš Novi Sad ima skoro 100 kilometara biciklističkih staza, čak 40.000 biciklista i neverovatan potencijal da bude zeleni grad, održiv, bez buke motora i zagađenja izduvnim gasovima. Moj zadatak je da osluškujem potrebe svojih sugrađana i da se potrudim da njihove želje pretvorim u stvarnost  – napisao je Vučević.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Keki

  pre 1125 dana i 18 sati

  A vodu? Mislim, lepo je to sa biciklom, ali ne umanjuje žeđ kao voda...

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Ana

  pre 1124 dana i 7 sati

  Lepo zbori, zvuči kao da postoji da bi građanima ugodio. Ali samo zvuči. Vozim biciklo po NS, pa predlažem da se prvo naprave staze, sve grbavo, raspalo, malo-malo pa bankina, a onda samo nestane staza i nemate kud...Kao i putevi uopšte, u banana firmi (jer državu odavno nemamo) u kojoj je svaki Kurta i Murta došao na poziciju u oblasti u kojoj je poslednji po znanju i umeću.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Čekao sekundu podneva

  pre 1123 dana i 5 sati

  Siguran sam da sam bio među prvih 800, ali niko me nije zvao.
  I džabe i 10 i 100 miliona kad nameštanja ima.
  Svejedno da li ih namešta Partija ili Biciklistički klub, za normalne građane nema prođe.
  Dobro je što su objavljivali onu statističku listu prijavljivanja, jer na taj način sam siguran da sam bio u prvih 800.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Nezadovaljan konkursom

  pre 1122 dana i 5 sati

  Samo se nadam da ce drugi put izabrati neku kvalitetniju firmu i podići normalan sajt. Ovakve stvari ne treba da vodi bilo ko, sa minimalno upotrebljenim resursima da bi što više ostalo u kasi posle.. Nije ok da ljudi provedu sat i duže non stop osvežavajući stranicu i ništa da se ne desi većini jer ni 1000 ne bude obrađeno u tom prvom satu, a u drugoim satu prođe još 2000+ prijava bez problema..Neozbiljno, do krajnosti. To njihovo prvi put, učimo nismo očekivali, nek mažu drugima oči. Živimo u tehnološkom vremenu- da očekivalo se i da loš je sajt i da nije se platilo testiranje sajta očigledno jer bilo ko sa malo mozga bi testirao automatski sajt na 10000 simultanih unosa, pa tek kad bude radio ok, onda pustiti u etar.

  Oceni komentar:
  0
  1