VUČEVIĆ: Nezavisni kandidati osvojili 25 od 436 mesta, SNS ostvarila bolje rezultate nego 2017. godine

VUČEVIĆ: Nezavisni kandidati osvojili 25 od 436 mesta, SNS ostvarila bolje rezultate nego 2017. godine

Zadovoljni smo izbornim rezultatima u Vojvodini i Novom Sadu gde smo dobili više glasova u odnosu na izbore 2017. godine, rekao je danas na pres konferenciji predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu i potpredsednik te političke partije Miloš Vučević.

– Čestitam svima koji su učestvovali, mislim da je to bila otvorena borba koja doprinosi demokratizaciji našeg društva. Čuli su se različiti predlozi, ideje i programi, građani su imali koga da biraju. Jedino nismo zadovoljni time što nismo pobedili u tri od pet mesnih zajednica na Limanu – izjavio je Vučević, a preneo Tanjug.

Izbori za mesne zajednice održani su u osam gradova i opština u Vojvodini i to u Novom Sadu, Somboru, Bačkoj Topoli, Bečeju, Žitištu, Kuli, Inđiji i Irigu. Birani su saveti za 89 mesnih zajednica a, kako je Vučević naveo, Srpska napredna stranka je pobedila u 83 mesne zajednice u Vojvodini, odnosno osvojila 93,6 odsto mesta.

– Od 809 članova saveta mesnih zajednica koji su birani, SNS je osvojio 750 mesta, odnosno 92,81 odsto. Savez vojvođanskih Mađara je osvojio 34 mesta i nestranački kandidati 25 mesta. U Novom Sadu su održani izbori u 42 mesne zajednice, glasalo je 45.238 građana odnosno 14,23 odsto od ukupnog biračkog tela. SNS je pobedio u 39 mesnih zajednica. U tri mesne zajednice su pobedili nezavisni kandidati – naveo je gradonačelnik.

Od ukupno 436 članova saveta mesnih zajednica u Novom Sadu, kandidati SNS-a, kako je dodao, osvojili su 411 mesta.

– Posebno smo zadovoljni što smo dobili 10.000 više glasova nego 2017. godine. To je dobar skok i na tome definišemo optimizam za rad u budućem periodu – poručio je Vučević.

Dodao je i da su nezavisni kandidati osvojili 25 mesta od 436 u Novom Sadu, te da su pobedili u MZ "Liman 1", MZ "Liman 3 "i MZ "Ivo Andrić".

– To nisu kandidati ni Đilasa ni Vuka Jeremića ni nikakvih opozicionih partija, ovo su kandidati koji su sebe predstavili kao nezavisne i kao komšije. Mi smo razumeli poruku birača da su se opredelili za nestranačke ličnosti, za taj koncept da u mesnim zajednicama budu nestranačke ličnosti i iz toga ćemo izvući pouke i raditi na tome da naša stranačka organizacija bude što bolje pripremljena pred predstojeće izbore – naveo je potpredsednik SNS.

Dodao je i da je Grad Novi Sad, u kojem su naprednjaci nosioci vlasti, spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama bez obzira na to ko je u njima pobedio.

LISICA: NIKAD ZANIMLJIVIJA IZBORNA TRKA, BOJKOTAŠKA POLITIKA DOŽIVELA NOVI KRAH

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Dejan Lisica pozdravio je u današnjem saopštenju sve učesnike na izborima za predstavnike u savetima mesnih zajednica, a posebnu čestitku uputio je svima koji su juče izabrani.

– U našem gradu nikad nije viđena zanimljivija izborna trka za mesta u savetu mesnih zajednica što je jasan pokazatelj demokratije u kojoj živimo i novog kraha bojkotaške politike – poručio je Lisica, koji je iskoristio priliku i da se posebno zahvali gradonačelniku Vučeviću na, kako navodi, obezbeđivanju fer izbora na kojima su glasači mogli slobodno i bezbedno izraziti svoju glasačku volju.

– Sa ponosom ističemo da su kandidati Pokreta socijalista svojim ličnim trudom i zalaganjem ponosno stajali rame uz rame sa svojim koalicionim partnerima iz SNS-za razliku od onih koji su sakrivali ko su i odakle su došli na izborne liste. Pokret socijalista i njegovi članovi imaju svoje ime i prezime i nikada se nećemo lažno predstavljati samo da bi bili izabrani – zaključio je predsednik GO Pokreta socijalista i poželeo sreću u radu svima koji su juče, kako je naveo, dobili šansu i privilegiju da budu na usluzi građanima Novog Sada

Oceni vest:
1
14

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan