VUČEVIĆ: Postojeće mere ostaju na snazi, problem i dalje privatne žurke

VUČEVIĆ: Postojeće mere ostaju na snazi, problem i dalje privatne žurke

Na teritoriji Grada neće u skorije vreme biti popuštanja epidemioloških mera, izjavio je danas novinarima gradonačelnik Novog Sada.

Prema njegovim rečima, u Novom Sadu se trenutno beleži 1.721 aktivan slučaj obolelih od infekcije Kovid-19, od kojih je manji broj smešten u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako prenosi  021.rs, Miloš Vučević je pojasnio da ima sve više asimptomatskih slučajeva, što je dobro, ali da epidemija i dalje traje i da, iako se vide efekti mera, problem su i dalje privatne žurke u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Gradonačelnik je izjavio da zastupa gledište da su postojeće mere dovoljne, jer, iako bi potpuno zatvaranje možda dalo brže i bolje efekte, ekonomija, kaže, ne bi izdržala.

– Mislim da smo doneli dobre mere, da su one odgovorne i izbalansirane, da su projektovane korak po korak kako bismo mogli da se na njih naviknemo i izdržimo, da se grad uvodi u taj tempo da bismo stabilizovali epidemiološku situaciju, što se sada i vidi. Ovo je bilo odgovorno za ekonomiju grada. Najlakše je bilo da sve zatvorimo, ali ekonomija grada to ne bi izdržala – rekao je Vučević, dodavši da Grad neće ukidati postojeće mere i da će se pojačati kontrola Štranda, Oficirca i drugih javnih mesta gde ima većih okupljanja, kao i da će se više kontrolisati ugostiteljski objekti, prenosi portal Radija 021.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milo

  pre 1424 dana i 11 sati

  Naravno,jel njega niko ne bi zvao na jednu;-)

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Nina

  pre 1423 dana i 15 sati

  Prijavljeno 20 puta. Čarda Liman, kod studentskih domova na Limanu 3, svake noći živa muzika , ples, kolo. Niko ne nosi maske, a u kolu igraju i deca. Sve to prate prenosi uživo preko društvenih mreža. Neka nas neko uputi najzad. Da poštujemo mere ili da pohrlimo u kafane?

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Peta

  pre 1423 dana i 13 sati

  Malo obodji svoj kafic Magacin pa vidi do kada traje zurka i kada je razlaz ljudi. U 23 ? Nije slucaj u ovom lokalu
  Razmaknuti stolovi na 1 metar nije slucaj u ovom lokalu jer zna se ciji je pa inspekcija tu ni ne dolazi.

  Oceni komentar:
  0
  4