VUČEVIĆ: Privremena kovid bolnica na Novosadskom sajmu biće spremna najkasnije do sutra ujutru

VUČEVIĆ: Privremena kovid bolnica na Novosadskom sajmu biće spremna najkasnije do sutra ujutru

Epidemiološka situacija u Novom Sadu i dalje je teška, svakog dana seregistruje od 400 do preko 500 novozaraženih, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević, dodajući da će privremena bolnica na Novosadskom sajmu biti spremna već večeras, najkasnije do sutra ujutru.

– Na Novosadski sajam će biti smeštani pacijenti sa srednjom lakšom kliničkom slikom iz cele Vojvodine, koji moraju da budu pod nadzorom lekara. Juče smo počeli da radimo, sinoć smo postavili novi pod, trenutno radi oko 50 pripadnika vojske i 50 volontera, i verujem da će večeras, najkasnije ujutru Sajam biti spreman i predat Kliničkom centru Vojvodine na upravljanje. Pripremamo jednu halu, manju, onu gde se održavaju sportski treninzi, koja će raspolagati sa oko 330 ležajeva. Za sada nema potrebe za Master halom, ali ako do toga dođe, ona može biti spremna za 48 sati – rekao je Vučević, a prenosi RTV

Otvaranje Sajma kao privremene kovid bolnice nije pitanje samo Novog Sada, već cele Vojvodine, pošto je u celoj pokrajini situacija veoma teška, navodi gradonačelnik.

– Verovali ili ne, stiže na naplatu „Crni petak, vidimo da su po prvi put žene dominantno inficirane, i to u životnom dobu od 15 do 55 godina – dodao je on.

Veliki su pritisci na zdravstveni sistem, kazao je Vučević, dodajući da se u Kovid centru na Novom Naselju dnevno pregleda između 1.300 i 1.400 pacijenata.

Lekari su nam umorni, sestre su nam umorne, ljudi su nervozni, čekaju po nekoliko sati, ali brže ne može. Molim sve da razumeju situaciju, da pokušamo da je stabilizujemo i da sačuvamo ljudske živote i zdravlje građana. Gotovo 100 vozača GSP-a je ispalo iz rada, preko 100 vaspitačica ne mogu da rade, vrlo je teško da sve organizujemo, ali uspevamo, za sada ništa nije stalo –  rekao je Vučević, a prenosi pokrajinski javni servis. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan