VUČEVIĆ: Reakcija policije i obezbeđenja na protestu bila je primerena

VUČEVIĆ: Reakcija policije i obezbeđenja na protestu bila je primerena

Gradonačelnik Novog Sada izjavio je danas da su reakcije policije i pripadnika privatne agencije za fizičko-tehničko obezbeđenje u četvrtak kada su građani protestovali ispred Banovine bile primerene.

Miloš Vučević je odbacio tvrdnje da je reč o stranačkom obezbeđenju, već da je to zvanična licencirana privatna agencija za fizičko-tehničko obezbeđenje sa kojom je Grad ranije potpisao ugovor za obezbeđenje institucija u Novom Sadu, a nikako samo za ovu sednicu.

PUKOVNIK PETKOVIĆ: Zakon je prekršen ako je Skupštinu u Novom Sadu obezbeđivala privatna agencija

Nemam problem da se protestuje i skandira, ali svi moraju da razumeju da se ne može upadati u institucije, prekidati sednica, tući odbornici i policija. Niko zvanično nije prijavio taj skup, osim kroz saopštenje i društvene mreže na kojima su ljudi pozivani da dođu na protest. Policija nije bila na ogradi, a mirni demonstranti ili građani, kako se plasira u pojedinim medijima, razvaljuju ogradu i kreću na zgradu skupštine kada ulaze odbornici. Tada policija pravi fizički koridor, ne napada ih, da bi stvorila uslove za rad Skupštine grada i oni tad napadaju policiju. Ja se divim MUP-u i PU Novi Sad kako su bili trpeljivi ‒ rekao je Vučević, a prenosi Nova.rs.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Besraman govor nametnutog čoveka

  pre 495 dana i 14 sati

  Nije bila primerena. Nije bila ljudska. Sve je bilo potpuno nepotrebno.
  Sve je bilo unapred pripremljeno od strane Policije i Vučevića. Organizovani napad je bio pripremljen od specijalnih službi. To nije bio napad građana.
  Sve se to radi da bi se ostvarili lični interesi.
  A sve je krenulo od Šodroša.
  Ono što gradonačelnik Vučević želi, to je da istera svoje lične interese nasuprot volji građana i da im oduzme Šodroš - poslednje pribežište Prirodi.
  Gradonačelniče, odgovori na 66.000 izvlačenje..

  Oceni komentar:
  1
  7