VUČEVIĆ: U gerontološkim centrima u NS nema zaraženih, zaposleni u izolaciji zajedno s korisnicima

VUČEVIĆ: U gerontološkim centrima u NS nema zaraženih, zaposleni u izolaciji zajedno s korisnicima

Gerontološki centri u Novom Sadu i dalje su u tzv. preventivnom karantinu, u kojem se nalaze korisnici zajedno sa osobljem, vojska čuva ove objekte i u njima, za sada, nema zaraženih, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Gerontološki centar Novi Sad je od prošlog četvrtka u karantinu, to su tri objekta – na Limanu, na Novom naselju i u Futogu. Zaposleni, njih oko 150, izolovani su zajedno sa korisnicima. Branimo ove objekte kao najvažniju tačku koju imamo u gradu – kaže Vučević.

Navodi da, prema njegovim informacijama, u Gerontološkim centrima u Novom Sadu nema zaraženih.

– Niko od njih ne ide kući, niko od njih nije zaražen, bogu hvala, nema inficiranih, ni korisnika ni osoblja, ali je preventivno odlučeno da se oni potpuno izoluju, da nam se ne bi desilo ono što se desilo u Nišu. To bi bila katastrofa kada bi nam se to desilo. Ako smo izdržali ovih mesec dana, verujem da ćemo moći i ove dane koji su pred nama – kaže on.

Svi Gerontološki centri su, kaže Vučević, opremljeni svom potrebnom zaštitnom opremom, namirnicama, a vojska čuva ove objekte.

– Vojska obezbeđuje, ne samo da niko ne uđe, nego i da niko ne može da izađe – kaže on.

Navodi da je razgovarao i sa vlasnicima svih privatnih domova za stare na teritoriji Novog Sada, te da je i tamo situacija pod kontrolom.

– Neki od njih su takođe u potpunoj izolaciji, neke od njih isto čuva vojska, obezbeđuje sve one privatne domove gde ima više od 30 korisnika. Grad je isporučio svima svu zaštitnu opremu i Grad je dao nalog "Ciklonizaciji" da dezinfikuje i sve privatne domove za stare – rekao je Vučević, a prenosi Tanjug.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan