VUČEVIĆ: U Novom Sadu od 30 do 50 novozaraženih dnevno, penzioneri i dalje poprilično zaštićeni

VUČEVIĆ: U Novom Sadu od 30 do 50 novozaraženih dnevno, penzioneri i dalje poprilično zaštićeni

Gradonačelnik Miloš Vučević obratio se predstavnicima medija nakon sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije, a povodom aktuelne epidemiološke situacije u Novom Sadu.

On je naglasio da su postojali predlozi za uvođenje rigoroznijih mera, kao i to da je ovo verovatno poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija u gradu, a da se to može postići samo odgovornim ponašanjem građana i poštovanjem donetih mera.

– Podaci u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji Novog Sada, zaključno sa jučerašnjim datumom, pokazuju da je 55 novozaraženih u gradu, i da imamo ukupno 469 aktivnih slučajeva. Proteklog petka, 2. jula, taj broj je iznosio 301, što pokazuje da se krećemo u opsegu od 30 do 50 novozaraženih dnevno. Došlo je do povećanja broja obolelih koji imaju takve simptome da zahtevaju kliničko lečenje, i njih je 10,3%, dok je 89,7% onih sa blažim oblicima ispoljavanja simptoma. Uglavnom je u pitanju mlađa populacija, prosek godina zaraženih je od 30 do 50, a penzioneri su i dalje poprilično zaštićeni, jer nam je starija populacija disciplinovana – rekao je gradonačelnik.


– Imajući u vidu ove podatke i sve veću opterećenost zdravstvenog sistema, moram da pohvalim zdravstvene radnike, koji se lavovski trude i rade svoj posao na najodgovorniji način. Otvaranjem novih kovid-ambulanti, bolje i lakše se organizuje prijem sve većeg broja zahteva pacijenata za pregledima –
rekao je Vučević, a potom upoznao novinare s merama donešenim na današnjoj sednici, naglasivši da su one vremenski ograničene u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije u gradu, pod uslovom da Vlada ne donese odluke koje će važiti za celu državu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan