VUČEVIĆ: Većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo

VUČEVIĆ: Većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je situacija sa korona virusom u gradu zabrinjavajuća i još jednom pozvao sugrađane da poštuju propisane mere zaštite kako se ne bi broj zaraženih približio cifri iz jula meseca.

Gostujući u emisiji Radio televizije Vojvodine "Grad i mi", Vučević je kazao da "imamo snažnu progresiju inficiranih".

Kao i u celoj Srbiji, veliki gradovi će uvek prednjačiti. Novi Sad kao veliki grad, normalno da je jedan od žarišta. Veliki je broj studenata, đaka... – istakao je gradonačelnik i dodao da većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo.

On smatra da će brojevi će pokazati da li smo nešto naučili iz prošlosti i da će "oni koji ismevaju koronu i mere biti prvi koji će kod kolapsa zdravstvenog sistema to da fotografišu i da likuju".

Oni, koji ovih dana idu na žurke i provode se. Potpuno će da zanemare činjenicu da su direktno uticali na tu okolnost – rekao je Vučević i apelovao na prevenciju da bi se izbegao kolaps zdravstvenog sistema

Prvi čovek Novog Sada je naglasio da "mi možemo pretvarati sve bolnice u kovid, ali time ugrožavamo ostale bolesnike". Još jednom je pozvao i Novosađane i sve ostale, da se pozovu pameti, "da sačuvamo i svoje zdravlje i zdravlje ukućana, da sačuvamo škole i fakultete i radna mesta, da ne moramo da uvodimo restriktivne mere", prenosi RTV.

Pobediće one države koje budu disciplinovanije. Tako je bilo ranije, tako će biti i sada na jesen i zimu – dodao je Vučević.

On je konstatovao da je grad spreman za novi talas, a da do zatvaranja škola i vrtića neće doći, odnosno "da ćemo izdržati do polugodišta".

Naglasio je da je, zaključno sa petkom, inficirano šest zaposlenih u osnovnim školama, od toga pet u muzičkoj školi i direktorica u osnovnoj školi i da je sedmoro učenika obolelo.

U srednjim školama,  troje profesora i nastavnika i jedan učenik gimnazije su inficirani. U vrtićima 9 zaposlenih je obolelo i jedno dete. Oko 10.000 dece ide u novosadske školu i ovo su dobri podaci – naglasio je Vučević za RTV.

Oceni vest:
3
16

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zna narod bolje nego sluga svetskog poretka

  pre 1300 dana i 15 sati

  Svesni smo. Novinari Šarli Ebdoa žele da izazovu rat sa muslimanima u EU. List Šarli Ebdo pripada Rotšildu, jednom od osmorice vladara sveta. Svako malo, ti novinari, koji su inače francuski Jevreji, žele da izazovu građane da krenu na useljene muslimane.
  Što će se uskoro i dogoditi.
  Aza to vreme, "struka" vadi jednu po jednu pripremljenu epruvetu i lansira novi soj virusa.
  Ako nizašta drugo, aono da drže napetost ljudi.
  Svi lokalni političari rade sve što im padne na pamet, ne da bi spasčli narod, već da bi osigurali svoju vlast u takvoj atmosferi opšte svetske napetosti.
  Zbog toga upućuju molećive poglede a i takvo ponašanje, prema svoj osmorici ovih bogatih čika... "Čiko, jesam li bio dobar? Ako nisam, evo, tući ću ja svoj narod još"
  Evropskom narodu je odavno svanulo, a nama neće skoro.

  ovo su podaci iz 2019-te, pr ekorone:
  1. Broj umrlih u svetu ya godinu dana od malarije.....4,5 miliona
  2. Broj umrlih u svetu od kancera..................................2,5 miliona
  3. Broj umrlih u svetu od koronarnih bolesti.................2 miliona
  4. Broj umrlih u svetu od saobraćajnih nesreća..............1,5 milion
  5. Broj umrlih u svetu od gripa..........................................1,2 miliona
  6. broj umrlih u svetu od gladi...........................................0,5 miliona

  Trebalo bi zaključavati narod da ne vozi auta, a?

  Oceni komentar:
  6
  6
 • i kad ne piše korona je kap u čaši

  pre 1299 dana i 12 sati

  nevolja sa koronom je sto je ona kapisla za ubrzanje svih ostali bolesti
  corona valjda znači da ima veze sa srcem a srce (i krvi sudovi je nabitniji organ).

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Paja

  pre 1299 dana i 10 sati

  Ukoliko u svetu imate osobu mikrobiologa kao što je Robert E. Gallo, koji je ceo svoj život i karijeru posvetio tome da kreira bolesti za biološki rat, još od 1964-te, a sa novcem američke vojske... ako je ta osoba dobila Nobelovu nagradu za otkrića dela ponašanja AIDS virusa... koji je po svim pokazateljima sam kreirao na njujorškoj laboratoriji.
  Ako on radi u Njujorku, gde je bio i najveći broj umrlih od AIDS-a, iako se smatra da je to najobrazovaniji deo narkomana, po pitanju higijene i razmene igala, (98% zaraženih a u neobrazovanim državama amerike je 2%! prenosom preko igala)
  Ako se setite da je deo Covid-19 virusa prepoznatljiv sa delom AIDS modela kačenja na ćeliju...
  A, priznaće čitava struka, da Priroda nema običaj da kopira delove virusa koji nisu srodni
  grupi virusa koji prima kopiju... jasno je da postoje čvrste indicije da ga je baš on proizveo.
  Ako je to već tako, nema nikakvih problema da onkasnije izađe na isti način sa drugim sojevima virusa, snažnijim ili bezopasnijim.
  Nije bitno da li će moćnom mašinerijom od oko 170 bezbednosnih agencija iz amerike on učiniti da se virus pojavi u džunglama Perua, Argentine, Brazila.... ili u Maleziji.
  Pa da krene medijska mašinerija optužbi da su eto, oni to kreirali.
  I da okrive neku nesretnu vidru, ili kita ili papagaja da je doneo virus.
  Biološki rat je počeo.
  amerika je ta koja ga je prvog osmislila, zahvaljujući programu uvoza nacističkih doktora, preko Henri Kisindžera u operaciji Spajalica ( Paperclip), početkom 60-tih.
  Preostaje nam da se ravnamo spram toga, plašila nas sopstvena vlada ili ne.
  Takođe, nemojmo smetnuti sa uma, da je pravi talas kancera počeo 70-tih godina.
  70-tih godina je navedeni nesretni doktor, želevši da se podiči svojim pronalaskaom enzima koji deluje protivprirodno, razaslao zaražene životinje po svim tadašnjim laboratorijama, jer je to tada bio način prenosa bioloških materijala, a d aostanu živi.
  Time je izvršio zaražavanja tih laboratorija, enzimom SV40, koji je suprotnost enzimu transkriptaze koji otpočinje uplitanje DNK lanaca.
  Demonski enzim se naziva reverzna transkriptaza, jer seče DNK lance i deformiše ćelije, čime otpočinje kancer.
  Toliko je mali, da se može videti elektronskim mikroskopom, ali ne i isfiltrirati. Kao kad bi smo želeli da filtriramo molekule.
  Da li se u svetu vrši analiza svih vakcina, da ne sadrže SV40? Rekao bih - ne.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Ja

  pre 1298 dana i 7 sati

  Dugački, dosadni komentari, koji nikoga ne interesuju.. Kako vas nije mrzelo da pišete.. Sve sami poznavaoci teorija zavere. Pravac ludara!

  Oceni komentar:
  4
  1
 • O botovima

  pre 1297 dana i 16 sati

  A ti SNS-ovac, pravac zatvor. Nisi negirao niti proverio ni jednu činjenicu.
  Preplašen si i jadan, jer bi navedeno moglo biti istina.
  Naveo sam ISKLJUČIVO stvari i činjenice koje su proverene i prethodno EMITOVANE na domaćim TV kanalima. Dakle, šalji u "ludaru" i sve urednike TV kanala.
  Ako nisi znao, kao što mnoge stvari ne znaš, ljudi se mogu slati u "ludaru" kako ti navodiš, isključivo nakon pregleda u fizičkom prisustvu lekara i pacijenta, i to ako se utvrdi i dokaže
  da pacijent fizički ugrožava svoj ili tuđe živote. To ti je iz zakona.

  Ako tebe ne zanima, ne moraš čitati, kao što ni knjige ne čitaš.
  Druge ljude, a naročito mlade, može zanimati činjenično stanje kako je sazdan ovaj sadašnji svet. Kad krene rat, i budeš bežao od mobilizacije, tako glup i neinformisan, seti me se.
  Tvoji če pobeći svi, budi uveren. Vlast u Srbiji će voditi Radikalna stranka.
  Dođu momenti, kada globalizam pobegne, a nacionalno s epokaže korisnim.

  Oceni komentar:
  0
  4