VUČEVIĆ: Za gradnju novog mosta i obilaznice zainteresovane tri kineske kompanije

VUČEVIĆ: Za gradnju novog mosta i obilaznice zainteresovane tri kineske kompanije

Kako je na svom Fejsbuk profilu objavio Miloš Vučević, danas je održana prva sednica radne grupe za praćenje i realizaciju projekta izgradnje obilaznice oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama i mostom na Dunavu, u kojoj se novosadski gradonačelnik nalazi u svojstvu kopredsednika.

– Zajedno sa drugim kopredsednikom ove grupe, poštovanim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, konstatovali smo da sve pripremne radnje u vezi sa ovim izuzetno važnim projektom idu po planiranoj dinamici, a dogovorili smo i buduće korake. Grad Novi Sad je primio tri ponude kineskih kompanija za izvođenje radova, a postupak će sprovoditi Koridori Srbije. Dogovorena je kompletna finansijska konstrukcija koju će pokriti Republika Srbija. Predviđena vrednost radova je oko 130 miliona evra, što dovoljno govori o značaju ove kapitalne investicije – objavio je Vučević.

Projekat obilaznice i izgradnje novog mosta na Dunavu, dodao je on, ima i širi regionalni značaj jer će se time omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom čija izgradnja počinje u narednim mesecima, a time će se ovaj deo Srbije potpuno infrastrukturalno promeniti.

– Dragi sugrađani, veliki posao je pred nama, a ja sam posle današnjeg sastanka radne grupe i pobedničke atmosfere koju sam tamo osetio siguran da će radovi krenuti što pre i da ćemo "izgurati" do kraja sve kako je predviđeno – poručio je u objavi na Fejsbuku gradonačelnik Novog Sada. 

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejan

  pre 631 dan i 14 sati

  Daj Bože da bude nešto od toga! Ali vec 30 godina se prica o tom koridoru i tunelu da su ga kašikicama kopali prokopali bi ga

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Toliko

  pre 631 dan i 10 sati

  Neće biti ništa od tog tunela.
  Pre će doći rat i raznorazne promene, nego što će oni probiti tunel.

  Oceni komentar:
  1
  2