Vučić najavio dodatnu finansijsku pomoć za sve punoletne građane, isplata u decembru

Vučić najavio dodatnu finansijsku pomoć za sve punoletne građane, isplata u decembru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.

Vučić je za televiziju Pink izjavio da će penzioneri, umesto još po 50 evra i još 30 evra u septembru i novembru, kako je ranije bilo najavljeno, dobiti još po 20 dodatnih evra. On je dodao da će punoletni građani koji su se javili za pomoć države od ukupno 60 evra, i koji treba da prime još 30 evra, dobiti dodatnih 20 evra u decembru.

– Penzioneri će dobiti 100 evra na poklon od države a svi ostali koji su se već prijavili, a daćemo mogućnost dodatne prijave, dobiće 50 evra - rekao je Vučić, a prenosi N1.

Predsednik je dodao da će predložiti "veliko uvećanje" iznosa po rođenom detetu, i to i za prvorođeno i za ostalu decu.

On je naveo da je u "prvoj polovini godine zabeležen rast od 8,3 odsto“, kao i da je sedam-osam godina BDP uvećan za više od 50 odsto.

Vučić je rekao da su zahvaljujući tome velika ulaganja i u zdravstvo, te najavio otvaranje kovid bolnice u Novom Sadu za 1. septembar, kao i da će uskoro biti otvorena fabrika za proizvodnju vakcine protiv korona virusa.

Oceni vest:
2
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan